katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Flaczki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

U mnie galaretka zrobiła się powiedzmy sama. Dorzuciłam mięso do reszty flaków by następnego dnia zrobić ich ciąg dalszy. Wlałam część do słoika a co zostało do małego pojemnika. Gdy przestygło wstawiłam do lodówki.Na rano zrobiła się galaretka.

Flaczki w galarecie

Składniki:

Flaczki w galarecie

 

  • zupa flaki ok 3 szkl
  • udka kurczaka 2 szt z rosołu
  • pałki 2 szt z rosołu
  • skrzydełka 2 szt z rosołu
  • marchew ok 1/2 szt z rosołu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Flaczki w galarecie
Mięso i marchew wyjmujemy z rosołu przestudzamy i mięso obieramy z kości. Zupę zagotowujemy.

Obrane mięso kroimy w rzucamy do gotującej się zupy. Dodajemy też drobno pokrojoną albo startą marchew. Razem przez chwilę wszystko gotujemy i jeśli trzeba doprawiamy do smaku(można dodać żelatynę).

Przestudzamy i przekładamy do przygotowanych pojemników.