Sposób przygotowania:
Flaki cielęce
Pokrojone gotowe flaki dobrze wypłukałam, gotowałam dwa razy w wodzie po około 20 minut.
Trzecim razem gdy zalałam flaki wodą, doprawiłam je do smaku,dodałam kostkę bulionową.
Do gotowania dodałam starte na tarce o (grubych oczkach ) marchewki, seler oraz pietruszkę. Doprawiłam do smaku listkiem laurowym, zielem angielskim oraz przyprawą do flaków oraz solą i pieprzem. Dodałam majeranku oraz posiekanej pietruszki zielonej.
Zagotowałam i zagęściłam flaki lekką zasmażką.
Trzecim razem gdy zalałam flaki wodą, doprawiłam je do smaku,dodałam kostkę bulionową.
Do gotowania dodałam starte na tarce o (grubych oczkach ) marchewki, seler oraz pietruszkę. Doprawiłam do smaku listkiem laurowym, zielem angielskim oraz przyprawą do flaków oraz solą i pieprzem. Dodałam majeranku oraz posiekanej pietruszki zielonej.
Zagotowałam i zagęściłam flaki lekką zasmażką.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
To prawda mój mąż uwielbia każde i pod różną postacią.;)