Sposób przygotowania:
Chipsy ziemniaczane z dodatkami
Ziemniaki pozbawić skórek. Pokroić je na cienkie plasterki. Ułożyć na wysmarowanej margaryną brytfannie i natrzeć oliwą z oliwek. Podgrzać w piekarniku przez 7 minut. W międzyczasie poszatkować szczypiorek i pokroić w malutką kosteczkę boczek.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyjąć ziemniaki z piekarnika, każdy posypać serem żółtym, boczkiem, szczypiorkiem i posypać pieprzem.
Wstawić znowu na ok. 4-5 minut, aby ser się stopił.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyjąć ziemniaki z piekarnika, każdy posypać serem żółtym, boczkiem, szczypiorkiem i posypać pieprzem.
Wstawić znowu na ok. 4-5 minut, aby ser się stopił.
kasia900