Sposób przygotowania:
Flaki wołowe z warzywami i mięsem
Mięso z kurczaka umyć i ugotować z marchewką, pietruszką, gałązką lubczyku, odrobiną soli i pokrojonym porem. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę.
Oczyszczone flaki dokładnie umyć, zalać wrzącą wodą i gotować przez kilka minut. Następnie odcedzić, przepłukać, ponownie zalać wrzątkiem i gotować około 10-15 minut, odcedzić, wypłukać, osączyć, wsypać do garnka, zalać gorącym wywarem z kurczaka, dodać liście laurowe, angielskie ziele, kilka ziarenek pieprzu i gotować około 1-1,5 godziny.
Pod koniec włożyć pokrojone w słupki ugotowane mięso z kurczaka i warzywa. Dodać przyprawę do flaków i majeranek, połączyć z zasmażką, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Oczyszczone flaki dokładnie umyć, zalać wrzącą wodą i gotować przez kilka minut. Następnie odcedzić, przepłukać, ponownie zalać wrzątkiem i gotować około 10-15 minut, odcedzić, wypłukać, osączyć, wsypać do garnka, zalać gorącym wywarem z kurczaka, dodać liście laurowe, angielskie ziele, kilka ziarenek pieprzu i gotować około 1-1,5 godziny.
Pod koniec włożyć pokrojone w słupki ugotowane mięso z kurczaka i warzywa. Dodać przyprawę do flaków i majeranek, połączyć z zasmażką, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
zbysiowa