kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Flaczki z boczniaków Kamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Flaczki na ostro z boczników

Flaczki z boczniaków Kamy

Składniki:

Flaczki z boczniaków Kamy

 

  • 50 dag boczniaków
  • 4 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 1 por
  • 2 cebule
  • mały seler
  • 2 l wody
  • 3 kostki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • natka pietruszki
  • mielona ostra papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Flaczki z boczniaków Kamy
Jarzyny umyć i ubrać. cebule i pory pokroić w plasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać 2 litrami wody i zagotować. dodać umyte i pokrojone w paski boczniaki, podduszone cebule i pory, i należy zalać wszystko bulionem. Gotować tak długo aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Posypać zupę posiekana natką.