Sposób przygotowania:
Flaczki z selerem naciowym i innymi warzywami
Flaczki wołowe wrzucamy do garnka, ilość ustalamy sami, w zależności od ilości osób w rodzinie. Dodajemy również sól oraz liść laurowy. Por kroimy w paseczki i wrzucamy na podgrzany olej, dusimy go pod przykryciem przez kilka minut. Wyjmujemy na miseczkę, marchewkę poddajemy obróbce wstępnej, później kroimy w dość grubą kostkę i wrzucamy do gotujących się flaczków, tak samo robimy z selerem głowiastym, natomiast seler naciowy gotujemy osobno możemy dodać do niego Wegety dla lepszego smaku. Po ugotowaniu łączymy go z porem i czekają na swoją kolej. Pod koniec gotowania dodajemy pieprz oraz sól do smaku, szczyptę majeranku, wrzucamy duszony por oraz seler naciowy. Teraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Kiedy się wszystko zagotuje smakujemy jeszcze raz doprawiamy według własnego gustu. Smacznego ....