Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Roladki drobiowe z masełkiem ziołowo-czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso z piersi kurczaka skomponowane z masełkiem ziołowo - czosnkowym, przyrządzone w postaci pysznych roladek.

Roladki drobiowe z masełkiem ziołowo-czosnkowym

Składniki:

Roladki drobiowe z masełkiem ziołowo-czosnkowym

 

  • 4 pojedyncze, małe piersi z kurczaka
  • 4 łyżeczki masła
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 małe ząbki czosnku
  • do panierowania: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z masełkiem ziołowo-czosnkowym

ETAP 1:

Roladki drobiowe z masełkiem ziołowo-czosnkowym
Przygotowujemy masełko ziołowo - czosnkowe

Natkę myjemy, osuszamy, siekamy.

Czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku.

Miękkie masło łączymy z zieleniną i czosnkiem, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, ucieramy.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z masełkiem ziołowo-czosnkowym
Mięso rozbijamy na kotlety, posypujemy je solą

Mięso opłukujemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie kotlety. Kotlety oprószamy z obu stron solą.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z masełkiem ziołowo-czosnkowym
Na każdym kotlecie układamy porcję masła ziołowo - czosnkowego

Na każdym kotlecie układamy porcję masła ziołowo - czosnkowego.

ETAP 4:

Roladki drobiowe z masełkiem ziołowo-czosnkowym
Kotlety z masełkiem zwijamy starannie w roladki.

Kotlety zwijamy starannie w roladki.

ETAP 5:

Roladki drobiowe z masełkiem ziołowo-czosnkowym
Roladki smażymy na oleju

Roladki panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.

Roladki smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.