Sposób przygotowania:
Flaczki wieprzowe
Flaki płukany i trzykrotnie obgotowujemy w delikatnie osolonej wodzie po około 15-20 minut, za każdym razem przepłukując dużą ilością wody - flaczki powinny być miękkie po obgotowaniu. Flaczki kroimy na mniejsze kawałki wg uznania. Marchewkę, pietruszkę i seler drobno kroimy, natkę pietruszki siekamy. Na patelni roztapiamy łyżkę masła, dodajemy łyżkę mąki cały czas mieszając aby zrobiła się delikatna zasmażka, dodajemy pokrojone warzywa wraz z natką pietruszki i 1/3 ugotowanych i pokrojonych flaków, wszystko razem przesmażamy, podlewamy kilkoma łyżkami wywaru i dodajemy 3 łyżki przyprawy do flaków. Zasmażamy. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone ugotowane pozostałe flaczki, zagotowujemy, dokładamy przesmażone flaczki z warzywami i gotujemy razem około 10 minut. Przyprawiamy pieprzem magi i i solą. Podajemy z pieczywem. Smacznego