pchelka79

pchelka79

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

flądra gotowana na parze z warzywami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Żadna dama się nie oprze potrawie tak pięknej i zdrowej

flądra gotowana na parze z warzywami

Składniki:

flądra gotowana na parze z warzywami

 

 

 

Sposób przygotowania:

flądra gotowana na parze z warzywami
• marchew obieramy,
• marchew i cukinie kroimy w długie paseczki obieraczką do warzyw,
• ser kroimy w cienkie paseczki,
• w garnku do gotowania na parze gotujemy przez 10 min rybę i warzywa,
• na talerzu układamy rybę, polewamy oliwą,
• na nią kładziemy warzywa, listki ziół, ser,
• posypujemy potrawę pestkami dyni i polewamy kilkoma kroplami oliwy