Sposób przygotowania:
Flaki z żołądków IndykaI
1. Udka myję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po zagotowaniu zbieram szumy, wsypuję Vegetę i gotuję do miękkości mięsa. Następnie wyjmuję udka, zdejmuję skórę a mięso kroję w paski i odkładam na bok.
2. Żołądki, myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w paseczki. Przekładam do garnka, zalewam wodę, solę i gotuję około 50 minut. Po tym czasie odlewam żołądki przez sitko i przekładam do rosołu z gotowania udek.
II
3. Marchew, pietruszkę, imbir obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do zupy.
4. Następnie dolewam wody jak jest za mało wywaru, dodaję listek laurowy, ziele angielskie, mięso z udek i gotuję 10 minut.
III
5. Na koniec zupę doprawiam papryką ostrą, papryką słodką, solą, majerankiem oraz wlewam Magii.
6. Zagęszczam zupę zasmażką zrobioną z rozpuszczonego masła oraz mąki i wlewam hartując do zupy. Gotuję do chwili zagotowania.
IV
7. Gotowe podaję z pieczywem.
8. Smacznego.
biedroneczki
robaczek
lukrowanepierniczki