WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Tortille z dorszem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tortille pszenne z panierowanym i smażonym dorszem, sałatą, rzodkiewka, cebulą, majonezem i ketchupem.

Tortille z dorszem i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortille z dorszem i warzywami

 

  • 2 kostki z dorsza
  • Małe jajko
  • Bułka tarta do panierowania
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia
  • 2 tortille pszenne
  • Kilka liści sałaty
  • 2 duże rzodkiewki
  • 1 mała cebulka
  • Majonez do posmarowania tortilli
  • Ketchup pikantny do polania ryby

Sposób przygotowania:

Tortille z dorszem i warzywami

ETAP 1:

Kostki z dorsza przyprawić solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym.

Placki tortilli posmarować majonezem. Rozłożyć na nich liście sałaty. Rzodkiewki i cebulę drobno pokroić i posypać tortille. Kostki ryby przekroić na pół i ułożyć na środku tortilli. Rybę polać ketchupem.

Tortille zwinąć. Brzegi można spiąć wykałaczką. Podawać od razu po przygotowaniu.

Tortille z dorszem i warzywami
Kawałki ryby ułożone na warzywach i polane ketchupem
Tortille z dorszem i warzywami
Sałata, rzodkiewka i cebula rozłożone na tortilli
Tortille z dorszem i warzywami
Każdą tortille smarujemy cienko majonezem
Tortille z dorszem i warzywami
Kostki z dorsza usmażone w panierce z jajka i bułki