Sposób przygotowania:
Węgierska zupa z ziemniakamiI
1. Pora myję, osuszam, kroję bardzo drobno. Selera, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieram, myję i kroję w kostkę. Warzywa odstawiam na bok.
II
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę w garnku na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso. Smażę około 15 minut cały czas mieszając. Po tym czasie dodaję wcześniej przygotowane warzywa, koncentrat pomidorowy, kostki rosołowe, zalewam wodą i doprawiam solą, pieprzem, kminkiem, papryką ostrą i gotuję 15 minut.
3. Na koniec dodaję umyte, oczyszczone z nasion, pokrojone w paseczki papryki i wsypuję majeranek. Gotuję jeszcze 10 minut.
III
4. Zupa gotowa.
5. Smacznego.