Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków
Żołądki drobiowe dokładnie oczyścić, umyć pokroić na kawałki i pogotować około 40 minut w osolonym wrzątku.
Na maśle klarownym podsmażyć obraną poszatkowaną cebule oraz pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do usmażonej cebuli dodać ugotowane żołądki.
Całość dusić do miejskości żołądków na małym ogniu, dodać przyprawę do gulaszu, pieprz i sól do smaku.
Gulasz zagęścić mąkę wymieszaną ze śmietaną.
Podawać z ziemniakami z dodatkiem ogórków konserwowych lub kiszonych.
Na maśle klarownym podsmażyć obraną poszatkowaną cebule oraz pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do usmażonej cebuli dodać ugotowane żołądki.
Całość dusić do miejskości żołądków na małym ogniu, dodać przyprawę do gulaszu, pieprz i sól do smaku.
Gulasz zagęścić mąkę wymieszaną ze śmietaną.
Podawać z ziemniakami z dodatkiem ogórków konserwowych lub kiszonych.
gusia1000