KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Foie gras ala Kristofe.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Francuskie wyjątkowe danie.

Foie gras ala Kristofe.

Składniki:

Foie gras ala Kristofe.

 

  • kawałek wątróbki gęsiej,
  • łyżka masła klarowanego,
  • grzanka z bagietki,
  • wiśnie w marynacie słodkiej,
  • sól pieprz do smaku,
  • tymianek do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Foie gras ala Kristofe.
Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło a po chwili wątróbkę, smażymy z każdej strony po kilka minut aby uzyskać zarumieniony kolor, doprawiamy pieprzem i solą. Na talerz układamy kolejno ciepłą grzankę z bagietki, na kanapce wątróbkę Foie gras , polewamy wiśniami i sokiem, dekorujemy tymiankiem i wszystko gotowe. SMACZNEGO.

Tagi:

marynaty