madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Forszmak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie znakomite na przyjęcia rodzinne

Forszmak

Składniki:

Forszmak

 

  • kurczaka, 60 dag cebuli, 60 dag pieczarek , 1 kg papryki świeżej bądź słoik konserwowej , puszka ananasa.
  • Przyprawy:pieprz, sól, papryka słodka ostra, bazylia, kminek.

Sposób przygotowania:

Forszmak
Piersi pokroić w paski, oprószyć mąka ziemniaczaną, usmażyć na oleju.Wyłożyć do garnka(bez oleju) Pieczarki pokroić, włożyć w olej po piesiach, dodać cebule pokrojoną w drobną kostkę, usmażyć .Włożyć do garnka z piersiami. Paprykę świeża pokroić w paski usmażyć. Włożyć do garnka z piersiami.Natomiast paprykę konserwową odsączyć opłukać włożyć do garnka. Ananasa pokroić w kostkę. Przełożyć do pozostałych składników.Sok z ananasa wlać do garnka.Dodać wody, doprawić przyprawami ugotować.