A.B. każdy może się przejęzyczyć albo zapomnieć coś dopisać, ale zawsze można to naprawić dopisując w komentarzach, prawda? Najbardziej rozbawiła mnie odpowiedź jednej z użytkowniczek, która na pytanie o szczegóły przygotowania dania odpisała mi, że nie musi się wysilać bo ona wie jak to się robi...załamka...
Ojej,już mi wstyd,bo ja też palnęłam gafę,ale Pyzunia to wychwyciła i dodałam w komentarzach,ale o gramaturze budyniu,czy margaryny nie pomyślałam,obiecuję poprawę i przepraszam,jeśli coś będzie niejasne chętnie pomogę
POZDRAWIAM SŁODKO
Odp: Odp: Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
Ja tez do was sie dopisuje
Jak ostatnio bylam w Polsce , kupilam maslo- a na nim 200 gram. A u mnie sa kostki 250 gram. Jezeli ktos w przepisie poda tylko kostka masla, to niestety nawet dalej tego nie czytam(choc przepis moze jest dobry). nie znajac dokladnej wagi- nie wyjdzie zadne ciasto
Czy wiesz Doro dlaczego u nas masło tyle waży? Ponieważ,aby zachować ceny i nie wprowadzać podwyżek lub zrobić w markecie promocję obniża się wagę produktu.A nuż ktoś nie zauważy,że produktu jest mniej,tylko cena jest atrakcyjna.
Pamiętam,że dawniej masło zawsze ważyło 25 dag.Ale to tak na marginesie.
Ja staram się pisać dokładnie ilości produktów,ale ostatnio miałam zapytanie o wagę paczki herbatników w przepisie i stwierdziłam,że wpadki też się zdarzają.
Ważne by nie robić tak nagminnie.
To ktos zarabia dobre pieniazki
Oczywiscie wpadki sie zdarzaja nie winie nikogo za to
Ja tez do was sie dopisuje
Jak ostatnio bylam w Polsce , kupilam maslo- a na nim 200 gram. A u mnie sa kostki 250 gram. Jezeli ktos w przepisie poda tylko kostka masla, to niestety nawet dalej tego nie czytam(choc przepis moze jest dobry). nie znajac dokladnej wagi- nie wyjdzie zadne ciasto
Czy wiesz Doro dlaczego u nas masło tyle waży? Ponieważ,aby zachować ceny i nie wprowadzać podwyżek lub zrobić w markecie promocję obniża się wagę produktu.A nuż ktoś nie zauważy,że produktu jest mniej,tylko cena jest atrakcyjna.
Pamiętam,że dawniej masło zawsze ważyło 25 dag.Ale to tak na marginesie.
Ja staram się pisać dokładnie ilości produktów,ale ostatnio miałam zapytanie o wagę paczki herbatników w przepisie i stwierdziłam,że wpadki też się zdarzają.
Ważne by nie robić tak nagminnie.
Ja tez do was sie dopisuje
Jak ostatnio bylam w Polsce , kupilam maslo- a na nim 200 gram. A u mnie sa kostki 250 gram. Jezeli ktos w przepisie poda tylko kostka masla, to niestety nawet dalej tego nie czytam(choc przepis moze jest dobry). nie znajac dokladnej wagi- nie wyjdzie zadne ciasto
Popieram w 100%
Właśnie przeglądam przepisy na torty i to jest jedna wielka masakra
Przepisy w stylu "margaryna, mąka, mleko" mnie rozwalają. Ile? - się pytam. Nie ma proporcji... W odpowiedzi słychać: "bo ja robię na oko", no ale "na oko" to margaryny można dać 5 g a można całą kostkę... Ręce opadają
Jak wstawiałam pierwszy przepis i przeczytałam notkę, mniej więcej, żebym pisała dokładnie, bo nie każdy jest obeznany w kuchni, to stweirdziłam, że to szczera prawda i starałam i staram się do tego stosować jak tylko mogę. Innych też bym o to prosiła.
Dzięki, Dziewczyny, za poparcie :-)
Wiem, że ten apel niewiele zmieni, ale może jednak ktoś się zastanowi? Rozwalają mnie przepisy, w których jest napisane - podane składniki wrzucić do miski, wymieszać, gotowe - to akurat z przepisu na sałatkę do słoików i nie było napisane jak pokroić albo zetrzeć warzywa, jak zrobić zalewę, równie dobrze ogórki, marchewkę mogłabym wrzucić w całości i ..,.,wymieszać...załamka...A odpowiedź od osoby wstawijącej była taka, że Ona wie jak robi a przepis jest prosty i nie chciała się rozpisywać. Ja raczej powiedziałabym, że JEJ SIĘ NIE CHCIAŁO i poszła na łatwiznę. Takie przykłady można by mnożyć...
Jestem tu, z Wami, bardzo krótko, ale strasznie mnie wkurza coś takiego i jest to w/g mnie lekceważenie innych uczestników portalu. Dla znacznej większości liczy się tylko, niestety, bezmyślne wklepywanie przepisów. Idą w ilość a nie w jakość co zamist podnosić poziom strony, na czym powinno nam wszystkim zależeć, obniża go. Niestety, dopóki będzie się premiować ilość - jakość będzie szwankowała...Moderatorów jest za mało aby sprawdzać przepisy przed wstawieniem a uważam, że powinny być sprawdzane, ale to tylko takie moje skromne zdanie.
Pozdrawiam Wszystkich, którym choć trochę zależy i szanują innych ludzi :-)))
Apel do osób wstawiających przepisy
Obserwuj wątekOdp: Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
Pyza
Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
A.B.
POZDRAWIAM SŁODKO
Odp: Odp: Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
Doro
To ktos zarabia dobre pieniazki
Oczywiscie wpadki sie zdarzaja nie winie nikogo za to
Odp: Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
msewka
Czy wiesz Doro dlaczego u nas masło tyle waży? Ponieważ,aby zachować ceny i nie wprowadzać podwyżek lub zrobić w markecie promocję obniża się wagę produktu.A nuż ktoś nie zauważy,że produktu jest mniej,tylko cena jest atrakcyjna.
Pamiętam,że dawniej masło zawsze ważyło 25 dag.Ale to tak na marginesie.
Ja staram się pisać dokładnie ilości produktów,ale ostatnio miałam zapytanie o wagę paczki herbatników w przepisie i stwierdziłam,że wpadki też się zdarzają.
Ważne by nie robić tak nagminnie.
Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
Doro
Jak ostatnio bylam w Polsce , kupilam maslo- a na nim 200 gram. A u mnie sa kostki 250 gram. Jezeli ktos w przepisie poda tylko kostka masla, to niestety nawet dalej tego nie czytam(choc przepis moze jest dobry). nie znajac dokladnej wagi- nie wyjdzie zadne ciasto
Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
karita
Właśnie przeglądam przepisy na torty i to jest jedna wielka masakra
Przepisy w stylu "margaryna, mąka, mleko" mnie rozwalają. Ile? - się pytam. Nie ma proporcji... W odpowiedzi słychać: "bo ja robię na oko", no ale "na oko" to margaryny można dać 5 g a można całą kostkę... Ręce opadają
Jak wstawiałam pierwszy przepis i przeczytałam notkę, mniej więcej, żebym pisała dokładnie, bo nie każdy jest obeznany w kuchni, to stweirdziłam, że to szczera prawda i starałam i staram się do tego stosować jak tylko mogę. Innych też bym o to prosiła.
Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
jb
Odp: Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
Pyza
Wiem, że ten apel niewiele zmieni, ale może jednak ktoś się zastanowi? Rozwalają mnie przepisy, w których jest napisane - podane składniki wrzucić do miski, wymieszać, gotowe - to akurat z przepisu na sałatkę do słoików i nie było napisane jak pokroić albo zetrzeć warzywa, jak zrobić zalewę, równie dobrze ogórki, marchewkę mogłabym wrzucić w całości i ..,.,wymieszać...załamka...A odpowiedź od osoby wstawijącej była taka, że Ona wie jak robi a przepis jest prosty i nie chciała się rozpisywać. Ja raczej powiedziałabym, że JEJ SIĘ NIE CHCIAŁO i poszła na łatwiznę. Takie przykłady można by mnożyć...
Jestem tu, z Wami, bardzo krótko, ale strasznie mnie wkurza coś takiego i jest to w/g mnie lekceważenie innych uczestników portalu. Dla znacznej większości liczy się tylko, niestety, bezmyślne wklepywanie przepisów. Idą w ilość a nie w jakość co zamist podnosić poziom strony, na czym powinno nam wszystkim zależeć, obniża go. Niestety, dopóki będzie się premiować ilość - jakość będzie szwankowała...Moderatorów jest za mało aby sprawdzać przepisy przed wstawieniem a uważam, że powinny być sprawdzane, ale to tylko takie moje skromne zdanie.
Pozdrawiam Wszystkich, którym choć trochę zależy i szanują innych ludzi :-)))
Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
Anula
Odp: Apel do osób wstawiających przepisy
misia53