moje dzieci ćwiczyły już na pisankach metodą Quillingową, mamy specjalną igłę do zwijania paseczków, więc nie ma problemu...Rafael lat 8 zrobił na kiermasz gwiazdki tą metodą i wszystkie poszły jak woda - po 5 zł szt. Siostra bardzo nam dziękowała, bo był to kiermasz na pomoc dla dzieci trzeciego świata...
Te zwijane to faktycznie wyższa szkoła umiejętności, ale są też dzieci co potrafią robić takie cuda. Moja córka lubi takie ręczne prace i często robi, wspomaga się taką fajną gazetką "Mały artysta" i tam też jednego razu były takie kartki i ona próbowała zwijać te cieniutkie paseczki i mimo, że ma na swoim koncie wygrane konkursy plastyczne i nie jedną pracę już zrobiła to z nimi sobie nie radziła. Tam potrzebna jest duża cierpliwość i sprawne paluszki i jeśli te faktycznie robiło dziecko to jestem pełna podziwu.
Karteczki są przepiękne, i to wszystkie. Ale wydawało mi się , ze to konkurs dla dzieci, a te ze zwijanego papieru są rewelacyjne, wprost cudo, ale nie ma wieku autora.
Te zwijane z papieru to na pewno nie robiły dzieci.
Karteczki są przepiękne, i to wszystkie. Ale wydawało mi się , ze to konkurs dla dzieci, a te ze zwijanego papieru są rewelacyjne, wprost cudo, ale nie ma wieku autora.
Super! Dziękujemy wszystkim za piękne kartki i siadamy do obrad. Łatwo nie będzie, każdy z członków jury ma swoich faworytów i spodziewam się burzliwej dyskusji bo poziom dzieł jest wysoki i wyrównamy. Prosimy więc o cierpliwość - zwycięzców konkursu ogłosimy w najbliższy, pierwszy noworoczny poniedziałek
Zachęcamy także do komentowania i dyskusji nad kartkami!
Mieliśmy mały problem z dodaniem zdjęć, ale mamy jeszcze pracę 5 letniej Julki.
Jest to kartka świąteczna w postaci odciśniętej rączki Julci w masie solnej w prezencie dla dziadków i oczywiście przyozdobiona przez nią na tyle, na ile potrafiła
Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!
kamazka439
Odp: Odp: Odp: Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!
iziona
Odp: Odp: Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!
zuzi
Te zwijane z papieru to na pewno nie robiły dzieci.
Odp: Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!
Beata361
Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!
kołczu
Zachęcamy także do komentowania i dyskusji nad kartkami!
pasjonatka
Jest to kartka świąteczna w postaci odciśniętej rączki Julci w masie solnej w prezencie dla dziadków i oczywiście przyozdobiona przez nią na tyle, na ile potrafiła
petronella
helgomirka
pasjonatka
autor: Wiktoria, lat 8.
Bożonarodzeniowa kartka wykonana jest z kruchego ciasta, lukru, posypek cukrowych oraz pisaków cukrowych.
weronikak1