Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!

kamazka439
moje dzieci ćwiczyły już na pisankach metodą Quillingową, mamy specjalną igłę do zwijania paseczków, więc nie ma problemu...Rafael lat 8 zrobił na kiermasz gwiazdki tą metodą i wszystkie poszły jak woda - po 5 zł szt. Siostra bardzo nam dziękowała, bo był to kiermasz na pomoc dla dzieci trzeciego świata...

Odp: Odp: Odp: Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!

iziona
  • iziona

• Przepisy: 1306
  • Artykuły: 0
Te zwijane to faktycznie wyższa szkoła umiejętności, ale są też dzieci co potrafią robić takie cuda. Moja córka lubi takie ręczne prace i często robi, wspomaga się taką fajną gazetką "Mały artysta" i tam też jednego razu były takie kartki i ona próbowała zwijać te cieniutkie paseczki i mimo, że ma na swoim koncie wygrane konkursy plastyczne i nie jedną pracę już zrobiła to z nimi sobie nie radziła. Tam potrzebna jest duża cierpliwość i sprawne paluszki i jeśli te faktycznie robiło dziecko to jestem pełna podziwu.

Odp: Odp: Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!

zuzi
  • zuzi

• Przepisy: 174
  • Artykuły: 13
Beata361 napisał(a):

Karteczki są przepiękne, i to wszystkie. Ale wydawało mi się , ze to konkurs dla dzieci, a te ze zwijanego papieru są rewelacyjne, wprost cudo, ale nie ma wieku autora.

Te zwijane z papieru to na pewno nie robiły dzieci.

Odp: Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!

Beata361
  • Beata361

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Karteczki są przepiękne, i to wszystkie. Ale wydawało mi się , ze to konkurs dla dzieci, a te ze zwijanego papieru są rewelacyjne, wprost cudo, ale nie ma wieku autora.

Odp: Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!

kołczu
  • kołczu

• Przepisy: 77
  • Artykuły: 1147
Super! Dziękujemy wszystkim za piękne kartki i siadamy do obrad. Łatwo nie będzie, każdy z członków jury ma swoich faworytów i spodziewam się burzliwej dyskusji bo poziom dzieł jest wysoki i wyrównamy. Prosimy więc o cierpliwość - zwycięzców konkursu ogłosimy w najbliższy, pierwszy noworoczny poniedziałek

Zachęcamy także do komentowania i dyskusji nad kartkami!

pasjonatka
Mieliśmy mały problem z dodaniem zdjęć, ale mamy jeszcze pracę 5 letniej Julki.
Jest to kartka świąteczna w postaci odciśniętej rączki Julci w masie solnej w prezencie dla dziadków i oczywiście przyozdobiona przez nią na tyle, na ile potrafiła
obrazek

petronella
  • petronella

• Przepisy: 128
  • Artykuły: 14
kartki
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 28 gru 2011 00:01 przez petronella)

helgomirka
Karteczki
obrazek obrazek

pasjonatka
Bożonarodzeniowa (słodka) kartka.
autor: Wiktoria, lat 8.

Bożonarodzeniowa kartka wykonana jest z kruchego ciasta, lukru, posypek cukrowych oraz pisaków cukrowych.
obrazek

weronikak1
Szymon
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Bożonarodzeniowa fantazja kartkowa - konkurs!