No właśnie, tylko przy takich masowych imprezach trochę strach, czy ufać ciociom, jakich użyją jajek, niestety byłam na weselu, gdzie połowa gości pochorowała się z powodu salmonelli - mnie na szczęście ominęło, bo nie przepadam za ciastami z dużą ilością masy, więc jadłam tylko te suche.
A podobno jest teraz tak, że lokale nie pozwalają na domowe ciasta tylko sami zapewniają również desery, żeby potem nie było pretensji do Domu Weselnego, że to w ich potrawach coś było nie tak.
Ja miałem ciasta zakupione, ale poza lokalem w którym mieliśmy wesele. Wybrałem cukiernie, która robiła takie ciasta, jakie mi smakują. Jeśli wesele robi się na prawdziwej wsi, w remizie, gdzie wszystkie ciocie gotują to pewnie racje bytu mają również ciasta własnoręcznie robione, ale w przeciwnym razie szkoda czasu, konkurencja jest na tyle spora, że zdołasz zamówić odpowiednie ciasta, w odpowiedniej cenie i jakości.
Ja uważam, że nic nie zastąpi na weselu i innych rodzinnych uroczystościach domowego ciasta, tortu i ciasteczek...tylko czy to jest taniej....bez wątpienia prościej zamówić w cukierni ale te nigdy nie dorównują domowym bardzo dobrym wypiekom. Problemem może być tylko to,że nie każdy właściciel lokalu pozwala na domowe ciasta...
Czy uważacie, że lepiej (taniej, smaczniej) wychodzi samodzielne pieczenie ciast - oczywiście wiadomo, babcie, ciocie i dalsze kuzynki zostają zobligowane do pichcenia - czy jeśli to lokal oferuje ciasta?
Ciasta na weselach
Obserwuj wątekOdp: Ciasta na weselach
cherry
A podobno jest teraz tak, że lokale nie pozwalają na domowe ciasta tylko sami zapewniają również desery, żeby potem nie było pretensji do Domu Weselnego, że to w ich potrawach coś było nie tak.
Spotkaliście się z czymś takim?
Odp: Ciasta na weselach
Pablito
Odp: Ciasta na weselach
misia14
Ciasta na weselach
cherry
Czy uważacie, że lepiej (taniej, smaczniej) wychodzi samodzielne pieczenie ciast - oczywiście wiadomo, babcie, ciocie i dalsze kuzynki zostają zobligowane do pichcenia - czy jeśli to lokal oferuje ciasta?