co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

eli_555
  • eli_555

• Przepisy: 1833
  • Artykuły: 12
W niedzielę były golonka indycze.
A dzisiaj miałam makaron razowy z masełkiem i żółtym serem.I zrobiłam wiosenną sałatkę.
obrazek obrazek

eli_555
  • eli_555

• Przepisy: 1833
  • Artykuły: 12
W sobotę zamiast obiadu był grill.Oczywiście były kiełbaski z grilla,ale nie tylko.
1.Kebab kolendrowy,nadziewany serem feta.
2.Kebab curry,nadziewany serem żółtym gouda.
obrazek obrazek

aniaaxd2
  • aniaaxd2

• Przepisy: 1
  • Artykuły: 0
kopytka byly przepyszne ale troszkę za twarde hmm za dużo mąki dałam .

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
Bahus napisał(a):

To lasagne mnie "powala"...Gratuluję

dzięki Bahusa jeszcze pochwale, że to pierwszy kawalek ukrojony z gorącej lazanii i jakos sie trzyma i prezentuje bo zazwyczaj to jest masakra.. pamietam jak kroilam lasagne verde i pokroiłam ja na 6 części, rozmiescilam na talerzach i w koncu wzielam ostatni Polecam... sos jest mocno winny i to cos innego niz tradycyjna lazania z sosem pomidorowym i beszamelem, niebawem przepis powinien byc zaakceptowany i widoczny w moim profilu, a obecnie jest na blogu.

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
To lasagne mnie "powala"...Gratuluję
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

thegrooba
  • thegrooba

dzisiejszy obiad - lasagne z kurczakiem, szparagami i sosem winno-śmietanowym a na wierzchu pomidorki koktajlowe. A do tego zupka na 3 filiżanki) szparagowa z wywaru po gotowaniu szparagow - bardzo esencjonalna, a potem rozgotowane w niej koncowki szparagów, nic nie poszlo do kosza - to zaleta zielonych szparagow.. bynajmniej ja mam sprawdzone źródło i tam kupuję )
obrazek obrazek obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 16 maj 2011 19:27 przez thegrooba)

thegrooba
  • thegrooba

panini z grillowaną karkówką, musztarda miodową, coleslawem, pomidorem i cytrynowym pieprzem, kwaśny śledzik w oleju z marynowanymi grzybkami, ą, tymiankiemi ogórkiem..malosolnym, buły do kebaba wlasnoręcznie robione - z wielkiego placka średnicy 30 cm powstaly mi 4 kebaby - dla brata i jego kolegi który wpadl w odwiedziny... a okazalo sie ze nie je warzyw i ketchupu... na szczęście jadl sos czosnkowy, mięso i ser i z tym miał kebaba mój braz z kolei nie ejst wybredny i miał kebaby full wypas
obrazek obrazek obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 16 maj 2011 19:21 przez thegrooba)

thegrooba
  • thegrooba

Trochę dań z ostatnich dni:
zupka miso z kuleczkami mięsno-ryżowymi i makaronem ryzowym, Pulpety mięsno- ryżowe w sosie musztardowym, pikantny gulasz wołowy z żółtą fasolka i żółtą cukinią oraz rydzami - wszystkie dodatki z mrożonych zapasów.
obrazek obrazek obrazek

aniaaxd2
  • aniaaxd2

• Przepisy: 1
kopytka z sosem grzybowym i z pieczarkami , robię kopytka dzisiaj pierwszy w życiu raz wg przepisu Babci Halinki

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Dziewczyny ale szalejecie w kuchni, same wspanialosci U mnie szybki obiadek ze szpinakiem a na jutro juz sie gotuje bigosik z mlodej kapustki
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?