A u mnie dzisiaj obiadku nie było,bo bawiłam się w masarza.Zrobiłam:
1.żymloki,czyli bułczankę
2.leber wurszt,czyli watrobiankę
3.krupnioki,czyli kaszankę
Gratuluję , zdolna jesteś.......... :O) , ja tej umiejętności nie opanowałam :O)
Ale wspaniałości,uwielbiam kaszankę i wątrobiankę a jeszcze taką swojską,jak się patrzy to aż ślinka cieknie!
zmieniono 3 razy (ostatnio 23 lut 2011 23:18 przez eli_555)
Sarenko, ale wypas.A dyni niestety nie mam, a mogłam przezornie trochę zamrozić.
Gdybys Ewo wiedziala ilez czasu chuchalam na te dynie! W pazdzierniku, dostalam ja od siostry meza, nieduza sztuka, ale podzielono sie ze mna, majac zaledwie 3 pierwsze, nieduze dynie z ogródka. Mialam wiele pomyslów, ale kiedy Sara zaczela sie domagac o zupe z dyni, musialam reszte szybko zuzyc. Miala byc salatka i miesko z dynia, a wszystko zaraz po upieczeniu wyladowalo w moim brzuchu Tez bym chciala miec jej wiecej, tak latwo i szybko sie ja zjada
Luno, o tym samym pomyslalam wyciagajac torebke z grochem, która kupilam jakies pól roku temu. Kiedys robilam podobna, zupe ziemniaczana z boczkiem, która moj znajomy z pracy jeszcze wspomina... Dzisiaj, po spróbowaniu grochówki byl .. zachwycony. Przynosimy sobie czasami rózne rzeczy do spórbowania i taka wymiana jest naprawde fajna, tym bardziej, ze dzieki niemu moge spróbowac jedzonka prosto z Finlandii A on i jego zona dostaja co jakis czas ode mnie moje slodkosci, a oni z kolei zarazili mnie swoim upodobaniem do zupy z suszonego zielonego groszku, ja z kolei zarazilam tym meza i tak sie takie zarazy szerza Wkrotce spodziewam sie spróbowac finskiej kielbasy, podobno podobna do polskiej..
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Sonduli
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
dusia30
A ja bym chciała przepisy na te pyszności
bajtek
Gratuluję , zdolna jesteś.......... :O) , ja tej umiejętności nie opanowałam :O)
Natala1210
Ale wspaniałości,uwielbiam kaszankę i wątrobiankę a jeszcze taką swojską,jak się patrzy to aż ślinka cieknie!
Odp: co dzisiaj na obiad?
eli_555
Sarenka
Gdybys Ewo wiedziala ilez czasu chuchalam na te dynie!
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Sarenka
msewka
luna
Grochowka, mniam, dawno nie gotowalam, a ze zima zadomowila sie znowu na dobre, to chyba jutro ja zrobie
Sarenka