co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

baska76
  • baska76

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
witam !udka najpierw robie z nich rosołek potem wycigam osuszam na reczniku ,obtaczam w jajku i mace z przyprawmi i pieke w glebokim tluszczu.moje dzieci to uwielbija do tego frytki sałatka z pekińskiej
pozdrawim

evita0007
  • evita0007

• Przepisy: 423
A ja dzisiaj zrobiłam po chorobie jaka mnie dopadła roladki hihi,nawet siły odzyskałam
obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pozioma
  • Pozioma

• Przepisy: 15
Ja niestety przygotowania przekładam na czwartek i piątek. Wcześniej nie da rady. Nie lubie wszystkiego na ostatnią minutę

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
szare kluski uwielbiam smak dziecinstwa. a dzis bylam u babci w bydgoszczy...i dostalam 3 słoje boskiej kiszonej kapusty babcia robi najlepsza w poniedzialek lepie pierogi

p.jola1
  • p.jola1

• Przepisy: 919
  • Artykuły: 9
Dzisiaj wielkopolskie szare kluski z podsmażaną kapustą https://gotujmy.pl/wielkopolskie-szare-kluski-z-boczkiem,przepisy,127303.html
obrazek

Pozioma
  • Pozioma

• Przepisy: 15
Został mi słoiczek pesto po gotowaniu zupy. Moj mąż swoim apetytem na mięsko sprawił, że powstała szynka z zielonym pesto i czarnymi oliwkami. I ciemne piwko do tego mniam
obrazek obrazek obrazek

evita0007
  • evita0007

• Przepisy: 423
thegrooba napisał(a):

dziś łazanki z kapusta i kurkami a druga wersja z kukami w sosie śmietanowym z tłuczonym pieprzem i rozmarynem

Aj cos pysznego mmmm Niby proste danie,ale jednak w twoim wydaniu to normalnie cudo Aż slina kapie patrząc na twoje potrawy

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
a zapraszam juz nie moge sie doczekac gotowania barszczu na 15 osob, lepienia uszek i przyrządzania ryby"po grecku" na wigilijne spotkanie dla znajomych siostry z pracy i moich przyjaciolek a potem jeszcze gotowanie w domu.. tata chce mnie sciagnac wczesniej do pomocy

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

agabi22
  • agabi22

• Przepisy: 523
  • Artykuły: 9
Sarenka napisał(a):

thegrooba napisał(a):

poszłam do sklepu po filety świeże ze śledzia, albo jakas rybe a kupiłam kurczaka i tortille Śledzia nie byłowyszło mi danie karnawałowe kurczak a'la krewetka przyprawiony imbirem, z wiórkami kokosowymi, w tortilli z której brzegów zrobiłam ząbki a w środku sos curry, mandarynka, ananas, sałata, cebula, kiełki, kukurydza, ogórki.. powiem szczerze że wyszło to pysznie

Kiedy się patrzy na Twoje dania, trudno się nie uśmiechnąć - paszcza sama się rozpromienia - i wzdycha achchch i echh...
Od razu człowiekowi świat piękniejszy się wydaje

ja też tak reaguję zdjęcia rewelacyjne, kiedyś wprosimy się na sniadanio-obiado-kolację

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
thegrooba napisał(a):

poszłam do sklepu po filety świeże ze śledzia, albo jakas rybe a kupiłam kurczaka i tortille Śledzia nie byłowyszło mi danie karnawałowe kurczak a'la krewetka przyprawiony imbirem, z wiórkami kokosowymi, w tortilli z której brzegów zrobiłam ząbki a w środku sos curry, mandarynka, ananas, sałata, cebula, kiełki, kukurydza, ogórki.. powiem szczerze że wyszło to pysznie

Kiedy się patrzy na Twoje dania, trudno się nie uśmiechnąć - paszcza sama się rozpromienia - i wzdycha achchch i echh...
Od razu człowiekowi świat piękniejszy się wydaje

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?