co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

agabi22
  • agabi22

• Przepisy: 523
  • Artykuły: 9
elka1986 napisał(a):

agabi22 napisał(a):

Placuszki ziemniaczane z kalafiorem w sosie pomidorowym
pyszne

czy znajdę gdzieś przepis na takie placki? Są z ziemniaków surowych czy gotowanych?

z surowych bardzo drobno tartych lub jak to ja robię wkładam je do robota kuchennego, później porządnie odsączam, dodaję 1 żółtko, troszkę mąki ziemniaczanej, dużo pieprzu , szczypta soli, kalafior kroję ale można też zetrzeć na tarce, zalewam gorącą wodą- pozostawiam w niej an 2-3 minuty- odcedzam i do ziemniaków, smażę na oleju. Sos pomidorowy robiłam kiedyś w słoiki, tylko ty razem dodałam do niego troszkę śmietany.

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

agabi22 napisał(a):

pyszne

czy znajdę gdzieś przepis na takie placki? Są z ziemniaków surowych czy gotowanych?

Odp: co dzisiaj na obiad?

Pozioma
  • Pozioma

• Przepisy: 15
  • Artykuły: 0
Włoska zupa ziemniaczana z dodatkiem pesto.
Pyszna, gęsta z dodatkiem makaronu i czosnkowych grzanek. Dziś dołączyła na stałe do listy ulubionych obiadów.
obrazek

agabi22
  • agabi22

• Przepisy: 523
  • Artykuły: 9
pyszne
obrazek

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
Dziś na obiad zupa ogórkowa, czyli jeden ze smaków dzieciństwa Taka jaką robiła mama, kwaśna, zabielana śmietanka, z ziemniaczkami i mięskiem podana na nowych talerzach i wazie do zup, które wygrałam w konkursie dla blogerów podczas finału pomidorowej Pudliszkowej Były też gołąbki z mięsem i kaszą jeczmienną oraz z pieczarkami i kaszą w sosie pomidorowym - jako lunch-a raczej obiad dla 7-ki zgłodniałych znajomych z pracy mojej siostry
obrazek obrazek obrazek

Donnna
  • Donnna

• Przepisy: 98
a do tego duszonka z ziemniaczków i cebuli z majerankiem musialam na dwa posty, bo nie wskakuje mi od kilku dni post z dwoma zdjeciami na raz ;<
obrazek

Donnna
  • Donnna

• Przepisy: 98
kapuśniaczek kwaśny
obrazek

Netka
  • Netka

• Przepisy: 408
U nas przymiarka do Swiąt,i z tej okazji były dzisiaj soczyste piersi z kaczki w pikantnym sosiePycha
obrazek

Babciagramolka
Faszerowana cukinia - żeby nie to , że wyskakuje notorycznie ,, błąd - zapis się nie powiódł " to bym wstawiła przepis - a tak trzeba poczekać .
obrazek

pszczolkaanulka
thegrooba - Twoje dania to dzieła sztuki! a jakiego apetytu przez Was nabrałam, tu kurczak w curry(mniam), tu szaszłyki z wątróbką... Ehh, po co mi było wchodzić do galerii obiadowej skoro jeszcze nie zdążyłam zjeść śniadania

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?