Placuszki ziemniaczane z kalafiorem w sosie pomidorowym
pyszne
czy znajdę gdzieś przepis na takie placki? Są z ziemniaków surowych czy gotowanych?
z surowych bardzo drobno tartych lub jak to ja robię wkładam je do robota kuchennego, później porządnie odsączam, dodaję 1 żółtko, troszkę mąki ziemniaczanej, dużo pieprzu , szczypta soli, kalafior kroję ale można też zetrzeć na tarce, zalewam gorącą wodą- pozostawiam w niej an 2-3 minuty- odcedzam i do ziemniaków, smażę na oleju. Sos pomidorowy robiłam kiedyś w słoiki, tylko ty razem dodałam do niego troszkę śmietany.
Włoska zupa ziemniaczana z dodatkiem pesto.
Pyszna, gęsta z dodatkiem makaronu i czosnkowych grzanek. Dziś dołączyła na stałe do listy ulubionych obiadów.
Dziś na obiad zupa ogórkowa, czyli jeden ze smaków dzieciństwa Taka jaką robiła mama, kwaśna, zabielana śmietanka, z ziemniaczkami i mięskiem podana na nowych talerzach i wazie do zup, które wygrałam w konkursie dla blogerów podczas finału pomidorowej Pudliszkowej Były też gołąbki z mięsem i kaszą jeczmienną oraz z pieczarkami i kaszą w sosie pomidorowym - jako lunch-a raczej obiad dla 7-ki zgłodniałych znajomych z pracy mojej siostry
thegrooba - Twoje dania to dzieła sztuki! a jakiego apetytu przez Was nabrałam, tu kurczak w curry(mniam), tu szaszłyki z wątróbką... Ehh, po co mi było wchodzić do galerii obiadowej skoro jeszcze nie zdążyłam zjeść śniadania
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
agabi22
z surowych bardzo drobno tartych lub jak to ja robię wkładam je do robota kuchennego, później porządnie odsączam, dodaję 1 żółtko, troszkę mąki ziemniaczanej, dużo pieprzu , szczypta soli, kalafior kroję ale można też zetrzeć na tarce, zalewam gorącą wodą- pozostawiam w niej an 2-3 minuty- odcedzam i do ziemniaków, smażę na oleju. Sos pomidorowy robiłam kiedyś w słoiki, tylko ty razem dodałam do niego troszkę śmietany.
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
czy znajdę gdzieś przepis na takie placki? Są z ziemniaków surowych czy gotowanych?
Odp: co dzisiaj na obiad?
Pozioma
Pyszna, gęsta z dodatkiem makaronu i czosnkowych grzanek. Dziś dołączyła na stałe do listy ulubionych obiadów.
agabi22
pyszne
thegrooba
Donnna
Donnna
Netka