A u mnie chęci do gotowania i czerpania przyjemności z niego całkowicie brak Jakby cała miłość do gotowania wykapała się do ostatniej kropli.
Jak tego powód? Sarenko też mialam tak przez jakiś czas.. za duzo ważnych obowiazkow, problemow na głowie, waznych spraw, za krótki dzien, stresy itp.. caly natłok przeszkód... Na szczesci juz przeszło i dalej tworze. Mysle i mam nadzieje, że u Ciebie to tylko chwilowy kryzys
poszłam do sklepu po filety świeże ze śledzia, albo jakas rybe a kupiłam kurczaka i tortille Śledzia nie byłowyszło mi danie karnawałowe kurczak a'la krewetka przyprawiony imbirem, z wiórkami kokosowymi, w tortilli z której brzegów zrobiłam ząbki a w środku sos curry, mandarynka, ananas, sałata, cebula, kiełki, kukurydza, ogórki.. powiem szczerze że wyszło to pysznie
A u mnie chęci do gotowania i czerpania przyjemności z niego całkowicie brak Jakby cała miłość do gotowania wykapała się do ostatniej kropli.
Jak tego powód? Sarenko też mialam tak przez jakiś czas.. za duzo ważnych obowiazkow, problemow na głowie, waznych spraw, za krótki dzien, stresy itp.. caly natłok przeszkód... Na szczesci juz przeszło i dalej tworze. Mysle i mam nadzieje, że u Ciebie to tylko chwilowy kryzys
zmieniono 1 raz (ostatnio 16 gru 2011 19:13 przez thegrooba)
Placuszki ziemniaczane z kalafiorem w sosie pomidorowym
pyszne
Wyszły przepysznie dodałam jeszcze do placków i sosu natkę pietruszki i odrobinę chilli. Sos z bazylią ale suszoną niestety. Super, po prostu palce lizać
Placuszki ziemniaczane z kalafiorem w sosie pomidorowym
pyszne
czy znajdę gdzieś przepis na takie placki? Są z ziemniaków surowych czy gotowanych?
z surowych bardzo drobno tartych lub jak to ja robię wkładam je do robota kuchennego, później porządnie odsączam, dodaję 1 żółtko, troszkę mąki ziemniaczanej, dużo pieprzu , szczypta soli, kalafior kroję ale można też zetrzeć na tarce, zalewam gorącą wodą- pozostawiam w niej an 2-3 minuty- odcedzam i do ziemniaków, smażę na oleju. Sos pomidorowy robiłam kiedyś w słoiki, tylko ty razem dodałam do niego troszkę śmietany.
Dziękuję za odpowiedź Dziś zrobię takie na obiad i mam nadzieję że będą wszystkim smakować.
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Sarenka
Już lepiej
Odp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
thegrooba
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
Sarenka
darmiona
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Wyszły przepysznie dodałam jeszcze do placków i sosu natkę pietruszki i odrobinę chilli. Sos z bazylią ale suszoną niestety. Super, po prostu palce lizać
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Dziękuję za odpowiedź Dziś zrobię takie na obiad i mam nadzieję że będą wszystkim smakować.