co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

Oj jaki piękny zraz, To ja dorzucę swoją zupę z dyni z krewetkami
obrazek obrazek

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Zraz po staropolsku ze śliwką podany z kaszą jęczmienną.
obrazek
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Babciagramolka
Mięsko od szynki duszone w garnku
obrazek

agabi22
  • agabi22

• Przepisy: 523
  • Artykuły: 9
tagiatele w sosie serowo-pieczarkowym z duszonym pieprzowym prosiaczkiem
obrazek

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Szagówki (kopytka) polane stopioną wędzoną słoniną i cebulką, kapusya kiszona gotowana z grzybami.
obrazek
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
  • Artykuły: 0
dzis u mnie Romans kostki i kurczaka w tropikalnym raju.. czyli Grillowany kurczak z grapefruitem i granatem
obrazek obrazek obrazek

Babciagramolka
A mnie naszło na proste smaczki . Szare kluski wg Buni - 2 + obgotowana kiszona kapustka.
obrazek

thegrooba
  • thegrooba

Dziś na obiad kotleciki z fasoli z indyjskimi przyprawami, pietruszką i czosnkiem + 2 sosy. Pikantny pomidorowy z chili i łagodny jogurtowo majonezowy z miętą
obrazek obrazek

thegrooba
  • thegrooba

oj mniam galaretki.. z majonezem najlepiej zaraz ide do kuchni buszowac po lodowce bo zglodnialam Z porcjami fajna sprawa, też gotuje na nich pomidorową-ta "jak u mamy" z lanymi kluskami a takze botwinkę . A u mnie w domu zawsze w zamrazarce sa popakowane bo moje 70kg-owe zwierzątko musi tez coś konkretnego miec co rano w swojej potrawce U mnie dzis ziemniaczki barbecue czyli bataty i zwykle z sosem BBQ, wedzona przyprawa i rozmarynem,. do tego salatka z ogorków, cebuli i koperku z jogurtem, czyli lekka. I tez pomidorowa ale z ryba i ziołami z ogródka
obrazek obrazek obrazek

Babciagramolka
Umnie 3 w jednym czyli :

Pomidorowa i reszta na kryzys :

Przy okazji ostatnich zakupów nabyłam jak to się ładnie mówi korpusy z drobiu tzw. porcje rosołowe .Nie jakieś ogolone kości ale takie normalne korpusy z szyjką po wyluzowaniu piersi i udek ( sama tak luzuję w domu ) . W planach była zupka pomidorowa . Ugotowałam - a potem normalnym trybem , galaretki na kolację , sałatka na śniadanie . Dotarło do mnie , że to już rytuał - jak gotuję rosół lub wywar na pomidorówkę to zawsze potem robię galaretki i sałatkę . Nic się nie marnuje - mam 2 prawie darmowe posiłki .Trochę jest z tym roboty ale przecież warto . Sami policzcie
obrazek obrazek obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?