co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

misia5
  • misia5

• Przepisy: 703
  • Artykuły: 0
Zaakceptowany

U mnie dzisiaj była fasolka po bretońsku Dobrze, że mąż dzisiaj na nockę poszedł Współczuję jego kolegom

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
przepis dodany.czeka na akceptacje

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

evita0007
  • evita0007

• Przepisy: 423
thegrooba napisał(a):

evita0007 napisał(a):

thegrooba a masz przepis na te kulki u siebie w przepisach ? skoro łatwe to bym mogła poeksperymentować
A jesli już byś kiedys w przyszłości zrobiła najazd na mnie to bym cię chyba przekarmiła mięskami i różnymi kluchmi hihi bo ty to gotujesz tak bardziej elegancko i leciutko,a nie tak jak ja człowiek mięsożerny

p.s a gdzie wyjeżdżasz ? chyba ze to tajemnica to sorki

narazie mam ten przepis na blogu, ale wstawię i na gotujmy. wydaje sie elegancko bo zdj jasne i stylizowane.. a po zrobieniu zdjęcia sobie dokładam ,, ale jak smazyc to na masle jajecznica na masle, z mięska nie odkrawam tłuszczu, zjem kaszanka...jeszcze sie zdjziwisz. zjem wszystko co swojskie i co przygotujesz ale nie dawaj mi zupy mlecznej wyjeżdżam do USA, do New Yorku

ale fajnie bedziesz miała wow ! a na przepis poczekam az dasz , a tak przy okazji to ja też nie znoszę zup mlecznych fuuuuu

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba
  • thegrooba

evita0007 napisał(a):

thegrooba a masz przepis na te kulki u siebie w przepisach ? skoro łatwe to bym mogła poeksperymentować
A jesli już byś kiedys w przyszłości zrobiła najazd na mnie to bym cię chyba przekarmiła mięskami i różnymi kluchmi hihi bo ty to gotujesz tak bardziej elegancko i leciutko,a nie tak jak ja człowiek mięsożerny

narazie mam ten przepis na blogu, ale wstawię i na gotujmy. wydaje sie elegancko bo zdj jasne i stylizowane.. a po zrobieniu zdjęcia sobie dokładam ,, ale jak smazyc to na masle jajecznica na masle, z mięska nie odkrawam tłuszczu, zjem kaszanka...jeszcze sie zdjziwisz. zjem wszystko co swojskie i co przygotujesz ale nie dawaj mi zupy mlecznej wyjeżdżam do USA, do New Yorku

Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba
  • thegrooba

Dzis bylam na warsztatach w Akademii Kurta Schellera, bylo bardzo sympatycznie.. i słodko Poznalam m.in.lunę19 i Mateusza(rosika) robilismy 5 deserów rosyjskich, i wszystkie zjadlam a nikt mi nie wierzy bo nie przepadam za slodyczamioczywiscie opiszę krótko te okazję w innym wątku i na blogu. dostalismy tez prezenty w domu, po warsztatach czekala na mnie duszona mloda kapustka, leczo a ja do tego zrobilam grillowane plastry schabu ktore marynowaly sie przez noc (zdj nie ma wyjątkowoa oto przedsmak obiadowy jutra...
obrazek

evita0007
  • evita0007

thegrooba
  • thegrooba

evita0007 napisał(a):

thegrooba napisał(a):

evita0007 napisał(a):

A u nas dzisiaj Podudzia z ziemniaczkami wg.przepisu sarenki pycha mmmmm

https://gotujmy.pl/podudzia-kurczaka-piecz-z-ziemniaczkami,przepisy,90015.html

zdj wygladaja tak slonecznie... a w toruniu burza:/ na szczescie zdazylam ze zdjeciami jak bylo jasno
Zobaczysz jak bedziesz tak zapraszac wkoncu ktos przyjedzie
U mnie dzis coccoli z salatką Coccoli to danie wloskie - kuleczki z ciasta drozdzowego (moje wyrastalo sobie 3 godz), smazone na glebokim oleju. podalam z sałatką.

thegroba zrobiłas takie danie ,że ja nigdy nawet o tym nie słyszałam hihi a prezentuje się pieknie
U nas cały dzień było gorąco ,aż za bardzo normalnie jak się szło chodnikiem to wtapiało człowieka w niego :/ ale o 19:30 zaczeła się burza,ale dawało ostro ! Ale już się skończyło
A co do zapraszania myślisz że ktoś przyjedzie ? hihihi

To fajne i proste danie -proporcje na ciasto sa idealne, wyjdzie gladkie i milutkie w dotyku. Mozna je odstawic, wyjsc z domu a ono sobie bedzie zylo wlasnym zyciem i roslo Potem wystarczy ulepic kulki, w miedzyczasie rozlozyc salatke na talerze, usmazyc kulki i podawac
co do odwiedzin..np ja ale teraz nie obawiaj sie nalotu he he he he, bo wyjezdzam niedlugo zagranicę i bym się nie wyrobila

thegrooba
  • thegrooba

Babciagramolka napisał(a):

thegrooba napisał(a):

Babciagramolka napisał(a):

Dziś ja odpuszczam- za gorąco - energii wykrzesałam tylko na Szybkie szaszłyki z kiełbasy

mniam.szybko i efektownie. I talerz jaki super ! od jakiegos czasu poluje na taki prostokatny kształt

Półmisek wiekowy chyba jeszcze sprzed wojny - trochę dziwny bo jeden bok ma szerszy niż drugi .Długo siedział w kącie ale teraz mam ciągotki do bieli .Od kompletu jest jeszcze stareńka sosjerka .

Takie są najlepsze Bardzo mi się podoba w kompozycja z tymi szaszłykami
Tez mam w domu duzo antykow, komplety i pojednycze eksponaty, Stryjek mial duzo filizanek, niektore sa bardzo cenne i stare -takie przedmioty z duszą, perełki. A chłopak siostry ma atykwariat, wiec przychodzac na obiad nie wchodzi z pustymi rękoma-ostatnio dostalysmy sliczna mala filizankę, zestaw widelczykow do deserów lub przystawek i male widelczyki do przekąsek-z dwoma szpikulcami, takie na trójkąciki sera np Gdyby nie nagrody z konkursó i zastawa wymieniona za punkty payback, to pewnie nadal cykalabym fotki tylko na antycznych talerzach

zmieniono 1 raz (ostatnio 09 cze 2011 17:40 przez thegrooba)

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
luna napisał(a):

Dzisiaj u mnie bez obiadu, bo wieczorem tluczemy talerze na szczescie mojemu synowi i jego dziewczynie. Ugotowalam zupe-gyros, zurek i jestem w trakcie pieczenia ogromnej ilosci rogalikow na slono I tak z obiadu zrobi sie kolacja, obficie podlewana cytrynowka, krora chlodzi sie w lodowce

No gdyby tak zostało trochę tej cytrynówki i rogalików to mogę jutro do Was wpaść
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

evita0007
  • evita0007

Uwielbiam wszystkie roladki ,,z każdym nadzieniem pycha Netko mniam.
A co do fotek to zaczynam miec wprawę hahahahahahaha

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?