Dzisiaj u mnie bez obiadu, bo wieczorem tluczemy talerze na szczescie mojemu synowi i jego dziewczynie. Ugotowalam zupe-gyros, zurek i jestem w trakcie pieczenia ogromnej ilosci rogalikow na slono I tak z obiadu zrobi sie kolacja, obficie podlewana cytrynowka, krora chlodzi sie w lodowce
zdj wygladaja tak slonecznie... a w toruniu burza:/ na szczescie zdazylam ze zdjeciami jak bylo jasno
Zobaczysz jak bedziesz tak zapraszac wkoncu ktos przyjedzie
U mnie dzis coccoli z salatką Coccoli to danie wloskie - kuleczki z ciasta drozdzowego (moje wyrastalo sobie 3 godz), smazone na glebokim oleju. podalam z sałatką.
thegroba zrobiłas takie danie ,że ja nigdy nawet o tym nie słyszałam hihi a prezentuje się pieknie
U nas cały dzień było gorąco ,aż za bardzo normalnie jak się szło chodnikiem to wtapiało człowieka w niego :/ ale o 19:30 zaczeła się burza,ale dawało ostro ! Ale już się skończyło
A co do zapraszania myślisz że ktoś przyjedzie ? hihihi
U mnie dzisiaj młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym z dwoma sosami:pomidorowym i pieczarkowym.
Pycha, cos a´la golabki
Ja ugotowalam zupe pomidorowa z zacierka (podpatrzylam u Evita0007) i pozostalosci z wczorajszego grilowania przerobilam na gyrosowe danie
Dziś ja odpuszczam- za gorąco - energii wykrzesałam tylko na Szybkie szaszłyki z kiełbasy
mniam.szybko i efektownie. I talerz jaki super ! od jakiegos czasu poluje na taki prostokatny kształt
Półmisek wiekowy chyba jeszcze sprzed wojny - trochę dziwny bo jeden bok ma szerszy niż drugi .Długo siedział w kącie ale teraz mam ciągotki do bieli .Od kompletu jest jeszcze stareńka sosjerka .
zdj wygladaja tak slonecznie... a w toruniu burza:/ na szczescie zdazylam ze zdjeciami jak bylo jasno
U mnie dzis coccoli z salatką Coccoli to danie wloskie - kuleczki z ciasta drozdzowego (moje wyrastalo sobie 3 godz), smazone na glebokim oleju. podalam z sałatką.
zmieniono 1 raz (ostatnio 08 cze 2011 15:48 przez thegrooba)
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Netka
Eva,Twoje zdjecia pieknieja z dnia na dzien
U nas dzisiaj roladki ze szpinakiem(moze bardziej zawijance
Odp: co dzisiaj na obiad?
evita0007
A u nas makaronik
luna
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
evita0007
thegroba zrobiłas takie danie ,że ja nigdy nawet o tym nie słyszałam hihi
U nas cały dzień było gorąco ,aż za bardzo normalnie jak się szło chodnikiem to wtapiało człowieka w niego :/ ale o 19:30 zaczeła się burza,ale dawało ostro ! Ale już się skończyło
A co do zapraszania myślisz że ktoś przyjedzie ? hihihi
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
luna
Pycha, cos a´la golabki
Ja ugotowalam zupe pomidorowa z zacierka (podpatrzylam u Evita0007) i pozostalosci z wczorajszego grilowania przerobilam na gyrosowe danie
eli_555
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Babciagramolka
Półmisek wiekowy chyba jeszcze sprzed wojny - trochę dziwny bo jeden bok ma szerszy niż drugi .Długo siedział w kącie ale teraz mam ciągotki do bieli .Od kompletu jest jeszcze stareńka sosjerka .
Pyza
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
U mnie dzis coccoli z salatką