U nas ostatnio często gosci wolowina. Tym razem zrobilam ja w ciemnym sosie, z cebula. Do tego ziemniaki i surówka z salaty, oliwy, soku z cytryny i cukru - nasza ulubiona.
mmmmmmmm,a u mnie grochówka na wędzonych żeberkach i sorbet arbuzowy
Chyba telepatia U mnie tez byla grochówka warzywna na indyku i boczku wedzonym, a na deser proste i szybkie ciacho - krajanka jogurtowa z malinami - niestety, krasnoludki podjadly mi sporo malinek, ale mimo wszystko ciacho sie udalo
Ale pysznosci u Ciebie Sarenko, a krasnoludki rozumiem, tez bym nie mogla sie oprzec pokusie
Ja dzisiaj ugotowalam sos bolognese, dla syna z makaronem a dla mnie z kasza bulgur.
U nas upał i obiadek dostosowany do tego . Kalarepka faszerowana marchewką , fasolka szparagowa żólta na ostro z sosem zielone chili , młode ziemniaki i delikatny sos kremowy z kalarepki .Dużo kopru na to .
mmmmmmmm,a u mnie grochówka na wędzonych żeberkach i sorbet arbuzowy
Chyba telepatia U mnie tez byla grochówka warzywna na indyku i boczku wedzonym, a na deser proste i szybkie ciacho - krajanka jogurtowa z malinami - niestety, krasnoludki podjadly mi sporo malinek, ale mimo wszystko ciacho sie udalo
u mnie dziś gorący dzień... i smak dzieciństwa szybki obiad, który zazwyczaj jadalismy w piątki. Śledź w śmietanie z cebula i jablkiem. Do tego ziemniaki w mundurkach - mamy sezon wiec młode i pyszne. Tata zazwyczaj robił ze słonego śledzia. Mnie bylo wszystko jedno czy słony czy kwaśny, do momentu gdy śledź był za słony, Od tej pory bardziej smakuje mi ten kwaśny
zmieniono 2 razy (ostatnio 30 maj 2011 17:42 przez thegrooba)
Moj maz zapowiedzial, ze nie chce goracych obiadow i kupil panini. Za to na jutro zamarynowalam udka z kurczaka. JUtro dodam przepis i zdjecie
Sarenka, piekny kurczak.
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Sarenka
Odp: co dzisiaj na obiad?
Sarenka
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
luna
Ale pysznosci u Ciebie Sarenko, a krasnoludki rozumiem, tez bym nie mogla sie oprzec pokusie
Ja dzisiaj ugotowalam sos bolognese, dla syna z makaronem a dla mnie z kasza bulgur.
Babciagramolka
eli_555
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Sarenka
Chyba telepatia
A.B.
evita0007