co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

pocztylion2221
Sarenko to danko jest na pewno pyszne i jak pięknie wygląda mniam

Odp: co dzisiaj na obiad?

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Maz upominal sie o malze, wiec dostal je dzisiaj w wiencu
obrazek

Natala1210
  • Natala1210

• Przepisy: 770
  • Artykuły: 5
Babciagramolka napisał(a):

Z cyklu odtwarzania starych smaków ( tzn - z użyciem produktów i przypraw które było dostępne w Polsce w dawnych czasach ) - ,, Kurna chata -jak Damy drzewiej gotowały " .Gulasz wieprzowy z dużą ilością grzybów i kaszą gryczaną gotowaną bezpośrednio na gulaszu .Takie średniowieczne polskie risotto .

Po prostu rewelacja,aż ślinka cieknie!

Babciagramolka
Z cyklu odtwarzania starych smaków ( tzn - z użyciem produktów i przypraw które było dostępne w Polsce w dawnych czasach ) - ,, Kurna chata -jak Damy drzewiej gotowały " .Gulasz wieprzowy z dużą ilością grzybów i kaszą gryczaną gotowaną bezpośrednio na gulaszu .Takie średniowieczne polskie risotto .
obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 13 mar 2010 13:11 przez Babciagramolka)

iwona3004
  • iwona3004

• Przepisy: 74
  • Artykuły: 0
Oj ja też jestem noga w pieczeniu ciast,nawet najłatwiejsze i z bardzo dokładnych przepisów mi nie wychodzą... ale nieraz się pokuszę na zrobienie czegoś słodkiego ale bez pieczenia...

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
  • Artykuły: 0

Sarenka napisał(a):

A to ciacho z kremem to mi tak jakos, na eklerka wyglada... ? Twojego autorstwa Buniu?

Niestety nie- ja jestem beztalencie cukiernicze - jak nie muszę to ni piekę .Teraz nie piekę bo Mama jest cukrzykiem , a przedtem nie piekłam bo nie zdrowo dzieci karmić słodkim .A prawda jest taka , że wolę przyjęcie na 30 osób zrobić niż ciasto upiec ,

No i jest nas dwie BuniuJa tez z dala co do pieczenia,nie mam niestety do tego ani drygu,ani serca
A na obiad dzis miałam łazanki zrobione przez moją mamę,a ja pózniej zrobiłam jeszcze sałatkę z tuńczyka i biały serek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Babciagramolka
Sarenka napisał(a):

A to ciacho z kremem to mi tak jakos, na eklerka wyglada... ? Twojego autorstwa Buniu?

Niestety nie- ja jestem beztalencie cukiernicze - jak nie muszę to ni piekę .Teraz nie piekę bo Mama jest cukrzykiem , a przedtem nie piekłam bo nie zdrowo dzieci karmić słodkim .A prawda jest taka , że wolę przyjęcie na 30 osób zrobić niż ciasto upiec ,

pocztylion2221
Buniu to ja poproszę troszkę herbatki jeśli można

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
msewka napisał(a):

To dla Msewki i Sarenki na ,, depresję " - Herbatka malinowa i ciacho z kremem

Póki co ciacho oddam Sarence, a ja wezmę skromnie herbatkę.

Jakbys czytala mi w myslach!

pocztylion2221
Witajcie dziewczynki u mnie dzisiaj na obiad pierogi rusałki al'a Pocztylionek i zupka z brukselką jutro coś na pewno upiekę heh standardowo
obrazek obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?