co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

pocztylion2221
Witajcie u mnie dzisiaj kapuśniaczek )) i pulpety z ryżem i suróweczką potem dodam przepis

A ja zgapiłam od A.B. i dziś robię jej wczorajszy obiad.
Jakoś tak dawno z kapustą nie szalałam a żeberka są na podorędziu,więc będzie pyszny obiadek.
Buziole dla A.B.

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
u mnie kapuska na słodko i pieczone żeberka z ziemniakami

Babciagramolka
A My będziemy pewnie ,,latać " - bo skrzydełka na obiad .Nie lubię gotowanych , a zawsze mi się jakieś pojawiają ( kupuję całe kurczaki i jak na nim gotuję zupę to coś z tymi skrzydłami trzeba zrobić ) .Smażę je po obgotowaniu na chrupko i pikantnie ( przepis wstawiłam )

,,Chrupki ze skrzydełek kurczaka "
obrazek

makaron smakowity,ja tez nosze sie z zamiarem aby cos zamieszac....

zmieniono 1 raz (ostatnio 02 gru 2009 07:16 przez tokijka)

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Pyza napisał(a):

ja ugotowałam dzisiaj rosół, na jutro też wystarczy a jak wrócimy z cmentarzy to gorący rosołek będzie jak znalazł i makaron sama zagniotłam

Pyzuniu, nawet nie wiesz ile mi narobiłaś ochoty na swojski makaron.Chyba spróbuję zrobić kiedyś.Tylko mam trochę kiepskie stawy i nie wiem,czy go dobrze zagniotę.Drożdżowe też wyrabiam,ale nadgarstki później bolą.Moja mama zawsze robiła taki domowy makaron i teściowa też, a teraz nie mają już na to siły.A ja go tak uwielbiam.Nie możesz się gdzieś bliżej przeprowadzić? No wiem,wiem nie możesz, bo u nas deficyt grzybów.Ale pomarzyć zawsze można.

Babciagramolka
Z powodów oczywistych obiadek odgrzewany ( jutro pewnie też ) .Zamiast obiadku proponuję soczek pomidorowy.
obrazek

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
ja ugotowałam dzisiaj rosół, na jutro też wystarczy a jak wrócimy z cmentarzy to gorący rosołek będzie jak znalazł i makaron sama zagniotłam
obrazek obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
  • Artykuły: 0
A ja wróciłam po 15 z pracy i dopiero wyszłam z kuchniGalaretki drobiowe zrobione,sałatka jarzynowa zrobiona,a pieczen piecze sie w piekarnikuTeraz czas na relaks

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
zapiekanka,trzeba było zrobić porządek w lodówce po tygodniu nieobecności w domu
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?