co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

Babciagramolka
Zgadzam się - ja też tak chcę .Ale to były czasy jak ja poszłam do pracy , wróciłam po 12 godzinach a rodzinka podała obiad ( mógł być nawet makaron z serem i ze skwarkami ) - ale to smakowało . Jak ktoś gotuje to zawsze jest smaczniejsze .A teraz mam czasu wolnego aż za dużo - mogę ,, modzić " w kuchni ale jak raz na jakiś czas ktoś ugotuje to aż piszczę z radości .

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
kinga napisał(a):

msewka napisał(a):

Mój krupniczek blado wygląda na tle Waszych obiadków, ale po pracy jem wszystko, co jest a czego nie muszę wieczorem gotować.I dziękuję Mamuśce,że mi pomaga.Repertuar dań może nie jest bogaty, ale pomoc OGROMNA!

Ewciu,ale tu nie tyle chodzi o repertuar dan,tylko jak o to jak smakuje obiad po cięzkim dniu pracy podany np.przez mamę
Wiem sama po sobie,jak nieraz mąż miał wolne,a ja pracowałam i kiedy wracałam obiad był juz na stole i nie było ważne czy to było cos wyszukanego,czy ziemniaki z jajkiem sadzonym,w kazdym badz razie smakowało jak mało kiedy

Tak samo to odbieram Kinia.I doceniam, nie marudzę i nie wybrzydzam.I tego samego uczę córkę, żeby nie kręciła nosem ,bo czekałaby na obiad do wieczora ,albo sama odgrzewała.A tak , babcia świeży ugotuje,poda pod nos i posprząta .Dla Niej może to codzienność.Jak żyła moja babcia miałam podobnie, a jak Jej zabrakło, to wiedzialam ile to znaczyło.

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
msewka napisał(a):

Mój krupniczek blado wygląda na tle Waszych obiadków, ale po pracy jem wszystko, co jest a czego nie muszę wieczorem gotować.I dziękuję Mamuśce,że mi pomaga.Repertuar dań może nie jest bogaty, ale pomoc OGROMNA!

Ewciu,ale tu nie tyle chodzi o repertuar dan,tylko jak o to jak smakuje obiad po cięzkim dniu pracy podany np.przez mamę
Wiem sama po sobie,jak nieraz mąż miał wolne,a ja pracowałam i kiedy wracałam obiad był juz na stole i nie było ważne czy to było cos wyszukanego,czy ziemniaki z jajkiem sadzonym,w kazdym badz razie smakowało jak mało kiedy

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
u mnie wersje dwie,smażona rybka z frytkami i surówką,lub wersja dla Miłoszka zraziki z karkówki,a dla wszystkich zupa ogórkowa
obrazek

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Slicznie Buniu, za pomysly

Mirka227
  • Mirka227

• Przepisy: 77
No, nie, chyba zamknę lapka, bo znowu jestem głodna, Babciagramolko, Ty to potrafisz zachęcić do jedzenia.

zmieniono 1 raz (ostatnio 06 lis 2009 16:29 przez Mirka227)

Babciagramolka
Piątek - to rybka . Udało mi się dostać dzwonka ze szczupaka to mamy ,, Faszerowane dzwonka ze szczupaka "
obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
A ja ugotowałam zupkę kalafiorową,a na drugie ziemniaczki,schabowe i szwedzka sałatkaZiemniaki własnie mi się gotują,takze ok.17 jak zawsze obiado-kolacja

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
u nas dietetycznie dla Miłoszka jego ulubiona zupka-rosołek
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?