historyjka ku przestrodze: mieszkam za granicą i chciałam taką tradycyjną herbatkę na odchudzanie zakupić. Kupiłam, wszystko w porządku... Dopiero po paru tygodniach koleżanka z biura zwróciła mi uwagę, że ta moja herbatka zamiast zmniejszać ZWIEKSZA apatet, Ja żle zrozumiałam napis na opakowaniu - ale efekt placebo zrobił swoje wniosek? nic nie warte to wszystko
Herbata może WSPOMÓC odchudzanie, szczególnie zielona i czerwona, ponieważ tak jak zauważyła marta3432, pomaga spalać tłuszcze. Aczkolwiek sama cudów nie zdziała
To fakt,aby schudnąć potrzeba czegoś więcej,czyli ćwiczeń oraz dobrej diety. Od picia herbaty nie uczynimy postępów,to wręcz nierealne. Możemy natomiast zainwestować w siebie,dobrać dietę oraz ćwiczenia.
Zgadza się, nie ma herbaty, która spowoduje, że stracisz kilka kilogramów, bo nic nie zastąpi ruchu. Natomiast polecam herbatę zieloną i czerwoną, oczyszczają organizm z toksyn i przyspieszają przemianę materii. Ale nawet czarna herbata może pomóc w odchudzaniu, wystarczy dodać trochę świeżo wyciśniętego soku z grepfruta, który zapobiega odkładaniu się tłuszczu.
No tak, metoda stara jak świat Słyszałam, że herbatka ze świeżego imbiru też dobrze robi na trawienie. Z kolei te cudowne "kilkufazowe" to podobno straszny shit! Mówią, że rozwala wątrobę.
Nie wierzyłbym w odchudzające herbatki-cud. Gdyby faktycznie tak to działało, nie byłoby w ogóle problemu otyłości, każdy by pił taką herbatę zamiast wylewać siódme poty na siłowni. O wiele lepszym sposobem na zachowanie ładnej figury i zdrowej sylwetki zawsze będzie sport. Ludzie od dawien dawna uprawiali przeróżne dyscypliny sportu i nigdy nie słyszałem, aby naukowcy donosili o negatywnych skutkach ćwiczeń (pomijam oczywiście urazy z powodów np. nierozgrzania mięśni), za to na temat specyfików odchudzających (w tym super herbatek) co raz dowiadujemy się czegoś nowego. A wiadomo co tam do środka dopakowują
Są takie herbatki, lecz naprawdę nie spodziewaj się jakichś cudów. Pomagają, ale w niewielkim stopniu, mimo to jak to herbatki są naprawdę smaczne polecam w szczególności te http://www.yerbamatestore.pl/cat-pol-1199701083-Yerba-Mate.html wiele z nich właśnie przyspiesza przemianę materii.
Herbatka na odchudzanie?
Obserwuj wątekOdp: Herbatka na odchudzanie?
eKuchnia_com
Odp: Herbatka na odchudzanie?
milena007
Panilasu
ania.kater
Gastrosklep.pl
marta3432
Odp: Odp: Herbatka na odchudzanie?