Luna19 z tym filmowaniem to bardzo dobry pomysl ,sama bym poogladala i moze wreszcie wyluzowala kurczaka.Znalazlam zdjecia i opis w pewnym miejscu ale filmik byly lepszy.A moze znasz farsz z watrobek drobiowych ? ,jadlam kiedys takiego kurczaka i bardzo mi smakowal. A u nas w czwartek Dzien Dziekczynienia i bede piekla calego indora ....dzisiaj go przyprawie a jutro do piekarnika do tego pataty i surowka z czerwonej kapusty z jablkiem...mniam...
Ja najczęściej pieke kurczaka bez kości .. po kilku latach doszłam do perfekcji i w 10-15 minut bez pośpiechu wszystkie kostki wyjęte. Kiedyś kolega z masarni wytłumaczył mi tak po łebkach od czego zacząć i nawet pierwszy mi sie udał
Z indykiem bedzie tak samo ale nigdy nie robiłam indyka za duży dla naszej rodziny.
a czy trudne? no powiem szczerze ze zależy jak dla kogo.
znalazłam np tu
http://kucharz.wieszjak.pl/przygotowanie-potraw/232064,Jak-luzowac-kurczaka.html
ale tu sie przecina cały grzbiet kurczala ... nieeeeeee ja nic nie przecinam wszystko wyjmuję otworem po patroszeniu.
Najpierw nacinam ogonek który powinien zostac potem małym ostrym nozykien jak najbliżej kosci nacinam dookoła az do stawów udowych , udka odcinam od wewnątrz i idziemy dalej, dookoła odcinając całe mięso od kostek az do skrzydełek i tu tez odcinamy.. potem jeszcze kilka ruchów i cały korpus wyjęty .. na koniec wyjmuję jeszcze kostki z udek tak by zostały tylko w pałeczkach..
może inni mają inne metody ale mnie taka wydaje się najprostrza..
moze powinnam sfilmowac? pomyślę nad tym.
zmieniono 1 raz (ostatnio 24 lis 2010 06:45 przez luna19)
Ja zawsze pieke z kosteczkami ,nie wyciagam ich.Ale mysle ze jest to mozliwe do zrobienia tylko trzeba by sie troche z tym ,,pobawic,,.Przeciez indyk to taki duuuzy kurczak i jesli ktos potrafi wyluzowac kurczaka to i z indykiem sobie poradzi.
Witam . mam pytanie czy indyka pieczonego w całości da rade upiec z nadzieniem ale bez kosci tak jak kurczaka .jeśli tak to jak je wyciągnąć i czy to trudne
Indyk w całości
Obserwuj wątekOdp: Odp: Indyk w całości
Luna ,,,,super by bylo
Odp: Indyk w całości
luna19
Odp: Indyk w całości
Odp: Indyk w całości
luna19
Z indykiem bedzie tak samo ale nigdy nie robiłam indyka za duży dla naszej rodziny.
a czy trudne? no powiem szczerze ze zależy jak dla kogo.
znalazłam np tu
http://kucharz.wieszjak.pl/przygotowanie-potraw/232064,Jak-luzowac-kurczaka.html
ale tu sie przecina cały grzbiet kurczala ... nieeeeeee ja nic nie przecinam wszystko wyjmuję otworem po patroszeniu.
Najpierw nacinam ogonek który powinien zostac potem małym ostrym nozykien jak najbliżej kosci nacinam dookoła az do stawów udowych , udka odcinam od wewnątrz i idziemy dalej, dookoła odcinając całe mięso od kostek az do skrzydełek i tu tez odcinamy.. potem jeszcze kilka ruchów i cały korpus wyjęty .. na koniec wyjmuję jeszcze kostki z udek tak by zostały tylko w pałeczkach..
może inni mają inne metody ale mnie taka wydaje się najprostrza..
moze powinnam sfilmowac? pomyślę nad tym.
Odp: Indyk w całości
Odp: Indyk w całości
Odp: Indyk w całości
Henia
Indyk w całości
dxbvx