Mój młodszy syn( 4,4 roku ) do dziś na chleb mówi chłeb a na kiełbasę bidaska kółecznikowa, co znaczy kiełasa okrągła.
A pierwsze jego słowo to było koj, koj i do dziś nie wiem co to znaczy.
A często też mówił jak widział, że z kimś rozmawiałam to mówił : mamusiu z kim dagałaś.
no to pięknie ...gratulacje ...młoda z dań to mówi tylko ęśko
no to wymiata..az sie popłakałam ze śmiechu nie mam dzieci, wiec niestety nie dodam nic nowego do dyskusji, no może oprocz ciekawostek na stronie http://emaluszki.pl/Male_dziecko_35_Zywienie.html , rozczytuje sie w takich rozmaitych stronkach - kiedys w końcu sie przydadza takie informacje
zmieniono 3 razy (ostatnio 16 mar 2010 12:39 przez miszka)
Jedna z moich siostrzenic - teraz już pannica, kiedy była nie większa od nogi od stołu powiedziała kiedyś do dziadka gdy ten trzymał chleb i rozglądał się za czymś do pokrojenia go - "nuchem go dziadzia - nuchem"
Chodziło oczywiście o nóż.
A wiecie co to jest ,, mgiełkowa zupa " ? To po prostu zupa z kaszki manny na rosole .- to wymysł syna sprzed 35 lat.
A bepek z łosiem ? - to chlebek z łososiem wędzonym - a to wnuczek sprzed 9 lat .
witam moj 9 miesieczny synek od ok.trzeciego miesiaca przy jedzeniu kaszki z butelki przy kazdym lyku powtazal EJA, EJA i tak mu zostalo.teraz gdt jest glodny wola EJA DA co w wolnym tlumaczeniu znaczy:daj jesc
jak małe dzieci mówią na jedzenie?
Obserwuj wątekOdp: jak małe dzieci mówią na jedzenie?
zewa
A pierwsze jego słowo to było koj, koj i do dziś nie wiem co to znaczy.
A często też mówił jak widział, że z kimś rozmawiałam to mówił : mamusiu z kim dagałaś.
Odp: jak małe dzieci mówią na jedzenie?
ip
Odp: Odp: Odp: jak małe dzieci mówią na jedzenie?
miszka
no to wymiata..az sie popłakałam ze śmiechu nie mam dzieci, wiec niestety nie dodam nic nowego do dyskusji, no może oprocz ciekawostek na stronie http://emaluszki.pl/Male_dziecko_35_Zywienie.html , rozczytuje sie w takich rozmaitych stronkach - kiedys w końcu sie przydadza takie informacje
aguś20
a np czekolada to "taga"
i tak na okrągło coś wymyśla
pocztylion2221
kasik12
papu
jakoś tak
Muzykus
Chodziło oczywiście o nóż.
Babciagramolka
A bepek z łosiem ? - to chlebek z łososiem wędzonym - a to wnuczek sprzed 9 lat .
kokolata
barbarka-sl