Mój młodszy syn( 4,4 roku ) do dziś na chleb mówi chłeb a na kiełbasę bidaska kółecznikowa, co znaczy kiełasa okrągła.
A pierwsze jego słowo to było koj, koj i do dziś nie wiem co to znaczy.
A często też mówił jak widział, że z kimś rozmawiałam to mówił : mamusiu z kim dagałaś.
no to pięknie ...gratulacje ...młoda z dań to mówi tylko ęśko
no to wymiata..az sie popłakałam ze śmiechu nie mam dzieci, wiec niestety nie dodam nic nowego do dyskusji, no może oprocz ciekawostek na stronie http://emaluszki.pl/Male_dziecko_35_Zywienie.html , rozczytuje sie w takich rozmaitych stronkach - kiedys w końcu sie przydadza takie informacje
zmieniono 3 razy (ostatnio 16 mar 2010 12:39 przez miszka)
Jedna z moich siostrzenic - teraz już pannica, kiedy była nie większa od nogi od stołu powiedziała kiedyś do dziadka gdy ten trzymał chleb i rozglądał się za czymś do pokrojenia go - "nuchem go dziadzia - nuchem"
Chodziło oczywiście o nóż.
A wiecie co to jest ,, mgiełkowa zupa " ? To po prostu zupa z kaszki manny na rosole .- to wymysł syna sprzed 35 lat.
A bepek z łosiem ? - to chlebek z łososiem wędzonym - a to wnuczek sprzed 9 lat .
witam moj 9 miesieczny synek od ok.trzeciego miesiaca przy jedzeniu kaszki z butelki przy kazdym lyku powtazal EJA, EJA i tak mu zostalo.teraz gdt jest glodny wola EJA DA co w wolnym tlumaczeniu znaczy:daj jesc
jak małe dzieci mówią na jedzenie?
Obserwuj wątekOdp: jak małe dzieci mówią na jedzenie?
zewa
A pierwsze jego słowo to było koj, koj i do dziś nie wiem co to znaczy.
A często też mówił jak widział, że z kimś rozmawiałam to mówił : mamusiu z kim dagałaś.
Odp: jak małe dzieci mówią na jedzenie?
ip
Odp: Odp: Odp: jak małe dzieci mówią na jedzenie?
miszka
aguś20
a np czekolada to "taga"
i tak na okrągło coś wymyśla
pocztylion2221
kasik12
papu
jakoś tak