Dzięki wielkie za odpowiedzi marek_j a pamiętasz może jaki jest koszt takowej patelni i czy kupiona z neta czy stacjonarnie w sklepie
Przez neta, ze Stylowej Zastawy, ale żona odbierała w sklepie u nich, bo pamiętam, że musiałem jej samochód dać, by mogła podjechać (i oczywiście wróciła nie tylko z patelnią, ale z chyba jeszcze dwoma czy trzema gadżetami kuchennymi :-D). Ile kosztowała to nie wiem, mogę zapytać.
Ja mam ceramiczną patelnie do naleśników i smaże na kuchni indukcyjnej. Najlepiej mi sie smaży na 7 nastawieniu więc nie na całą moc pola. Nagrzaną patelnie podnosze i wlewam ciasto,szybkim ruchem rozlewam na cała patelnie i stawiam na pole. Przewracam łopatką i zsuwam na talerz. Jakoś mi to wychodzi i nie mam z tym problemów ale ciężko było mi sie przestawić z gazu na indukcję.
Ja mam zwykłą patelnię teflonową z niskim rantem. Ale używam jej tylko do naleśników i tak jak pisze Bunia omletów. Mam ją już z 3 lata i jak na razie nic się nie wybrzuszyło. A patelenkę mam za punkty jakie zebrała swego czasu w jednym ze sklepów. Oby służyła jak najdłużej, bo świetnie się sprawuje.
Babciagramolka, a placki można na niej smażyć? :-)
Żona zamówiła patelnię specjalnie do naleśników, bo odkąd z pasją robi te swoje dżemy to mamy ich już tyle, że powoli brakuje pomysłów z czym je jeść, a, jak wiadomo, naleśniki są nieśmiertelne, więc prawie każdy niedzielny poranek mamy naleśnikowy. Na tej patelni smażymy tylko : palcki, naleśniki, omlety i ... właściwie to tyle. Patelnia równomiernie się nagrzewa, więc naleśniki są ładnie usmażone. I nie przyklejają się! Patelnia ma fajnie niskie brzegi, więc mogę popisywać się w domu przerzucając je. ;-)
A patelnia ceramiczna, jak widać na zdjęciu, zwyczajna a dobra.
M
Smazenie na kuchence indukcyjnej przetestowałam u córki . Najlepiej nie podnosić patelni - rozgrzewasz patelnię - nalewasz łyzką wazową porcję ciasta i obracając szybko patelnią kilka centymetrów nad płytą rozprowadzasz je po patelni . Przewracasz na druga stronę tez kilka cm nad płytą . Gotowy zsuwasz na talerz postawiony obok . Patelnia wraca na płytę a Ty nabierasz w tym czasie porcje ciasta i od poczatku. Spokojnie usmażysz .
Jaka patelnia do naleśników
Obserwuj wątekOdp: Jaka patelnia do naleśników
AND-PIO
Odp: Odp: Jaka patelnia do naleśników
oszude
Tak napewno dlatego ci nie wychodziły, zmniejsz moc i zobaczysz że będzie o wiele lepiej.
Odp: Jaka patelnia do naleśników
m-chrom
Odp: Odp: Odp: Jaka patelnia do naleśników
marek_j
Przez neta, ze Stylowej Zastawy, ale żona odbierała w sklepie u nich, bo pamiętam, że musiałem jej samochód dać, by mogła podjechać (i oczywiście wróciła nie tylko z patelnią, ale z chyba jeszcze dwoma czy trzema gadżetami kuchennymi :-D). Ile kosztowała to nie wiem, mogę zapytać.
Odp: Jaka patelnia do naleśników
darmiona
Odp: Jaka patelnia do naleśników
2milutka
Odp: Jaka patelnia do naleśników
oszude
Odp: Jaka patelnia do naleśników
darmiona
Odp: Jaka patelnia do naleśników
zewa
Odp: Odp: Jaka patelnia do naleśników
Babciagramolka
M
Smazenie na kuchence indukcyjnej przetestowałam u córki . Najlepiej nie podnosić patelni - rozgrzewasz patelnię - nalewasz łyzką wazową porcję ciasta i obracając szybko patelnią kilka centymetrów nad płytą rozprowadzasz je po patelni . Przewracasz na druga stronę tez kilka cm nad płytą . Gotowy zsuwasz na talerz postawiony obok . Patelnia wraca na płytę a Ty nabierasz w tym czasie porcje ciasta i od poczatku. Spokojnie usmażysz .