Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

kasica1601
1. 20%

2. Urozmaicenie smaku wody naturalnymi składnikami jest o wiele zdrowsze dla organizmu niż sięganie po gotowe wody smakowe, które zwykle są dosładzane cukrem, aspartamem czy innymi substancjami słodzącymi. A oto mój niezawodny sposób na niepowtarzalny smak wody. Zgniatam sezonowe owoce na puree, czyli najczęściej widelcem lub przy większej ilości blenduje je. Są to najczęściej truskawki, maliny, jagody, jeżyny, owoce łatwe w obróbce i posiadające naturalną słodycz. Następnie zamrażam je w pojemniku na kostki lodu, oczywiście bez dodatku cukru. Taki owocowy sorbet w postaci 2-3 kostek wrzucam do szklanki wypełnionej wodą mineralną. Mmmmm coś pysznego - orzeźwienie w czystej postaci
A zimą chętnie piję wodę z cynamonem. Przygotowuje koncentrat zagotowując 1 laskę cynamonu w filiżance wody. Mogę go później połączyć z kostkami lodu i wodą mineralną. Efekt? Wspaniały rozgrzewający smak i do tego zdrowotne korzyści – cynamon obniża bowiem ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.

ela55555
  • ela55555

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
1) odp. brzmi: 20% dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag 2) lubię czystą wodę a najlepiej przefiltrowaną ale lubię też wodę z dodatkiem mięty i cytryny

agu88sia
  • agu88sia

• Przepisy: 103
20% - tyle dziennego zapotrzebowania na magnez zaspokajają 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag.

Woda to podstawa w moim codziennym życiu. Najczęściej piję samą niegazowaną. Jednak uwielbiam zrobić sobie pyszny orzeźwiający napój. Do opakowania gdzie robimy kostki lodu wlewam sok z cytryny, i wrzucam kilka listków mięty. Wkładam do zamrażalnika. Jak zamarznie wrzucam do wody. Mam wtedy na początku zwykłą niegazowaną wodę, a stopniowo rozpuszczająca się kostka zmienia smak wody z każdym jej łykiem.

PYCHA

Justyna92
  • Justyna92

• Przepisy: 951
1. 2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag to 20% dziennego zapotrzebowania na magnez

2. Czysta woda najlepiej smakuje z plastrem limonki

Odp: Odp: Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

Jasnozielona
1. Dwa litry wody DAFI zaspokajają 20% dziennego zapotrzebowania na magnez.
2. Uwielbiam wodę, kiedyś moja Babcia zaczęła mnie nawet nazywać od mojego zamiłowania Wodzionką Najczęściej piję wodę bez żadnych dodatków, ale podczas upałów nie pogardzę też różnymi urozmaiceniami. Moje ostatnie odkrycie to kilka kostek lodu, sok z limonki i kilka listków świeżej bazylii - pachnie cudownie a smakuje jeszcze lepiej. Z powodzeniem można serwować gościom podczas letniego piknikowania, nie ważne czy na balkonie, na wiejskiej łące czy nad morzem- zawsze smakuje wyśmienicie

michal2014
Lubię czuć smak wody, więc co najwyżej listek mięty lub plasterek cytryny oraz dużo dużo dużo miłości od kochanej osoby wręczającej mi szklankę wody gdy wracam z pracy do domu .

2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag zaspokajają 20% dziennego zapotrzebowania na magnez.

Uściski

lebensgefahr
1. 2 litry wody z filtru Dafi AquaMag zaspokajają 20 % dziennego zapotrzebowania na magnez.

2. Pamiętam pewne wakacje, podczas których odkryłam wodę mineralną, która była dość mocno słonawa. Pamiętam też, że była ona wydawana tylko w określonych godzinach - porannych. I pamiętam jak co rano biegłam przez całe uzdrowisko, by kupić choć jeden kubeczek tej smakowej wspaniałości. Ludzie, którzy stali w kolejce głównie ze względów zdrowotnych, czyli "przymusowych", patrzyli na mnie dość dziwnie i pytali, jak takie obrzydliwe coś może mi smakować. Tymczasem ja byłam zachwycona. A po powrocie z wakacji mocno tęskniłam.. Szukałam podobnych wód w sklepach, ale nie znalazłam, więc pozostawały mi wody mineralne, tzn wysokozmineralizowane, które, w przeciwieństwie do "kranówki", mają smak, albo doprawianie klasycznej wody rozmaitymi dodatkami, z których najciekawszy, bo najmniej słodki, jest ogórek. Jednak nadal zdarzają się momenty, kiedy mam niesamowitą "zachciankę" na słoną wodę.. I wtedy, no cóż, może i to niezdrowe, ale ratuję się szczyptą morskiej soli, którą dodaję do szklanki wypełnionej czystą wodą albo wodą "ogórkową". I niby to nie to samo, co pamiętna woda uzdrowiskowa, ale daje choć trochę radości, orzeźwienia i ożywienia. Niektórzy się śmieją, że niedługo zacznę wodę doprawiać chili albo pieprzem, ale.. no cóż.. mówią to w żartach, bo wiedzą, że zawsze byłam dość dziwnym człowiekiem.

Katarzyna J.
1. Dwa litry wody z wkładu Dafi AquaMag zaspokajają 20% dziennego zapotrzebowania na magnez.

2. Uwielbiam pić wodę z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytrusów. Najcześciej jest to sok z pomarańczy lub grejpfruta. Napój jest bardzo zdrowy i pełen witamin. Woda w połączeniu z sokiem i kostkami lodu to dla mnie doskonała ochłoda na upalne dni. Latem napój podaję w nietypowych szklaneczkach przygotowanych z owoców.
obrazek

kasienka26
Ad. 1
2 litry wody przefiltrowanej za pomocą wkładu filtrującego Dafi AquaMag zaspokajają aż 20% dziennego zapotrzebowania za magnez.
Ad. 2
Woda smakuje mi najlepiej w towarzystwie mięty, imbiru i soku z cytryny. Często też wrzucam do wody zamrożone kostki z soku malinowego. Do tej pory wodę gotowałam by mieć pewność, że się po niej nie rozchoruję, a następnie studziłam. Proces ten zabiera dużo czasu. Jeśli wygram dzbanek wraz z filtrem magnezowym będę mogła przygotować mój ulubiony napój znacznie szybciej i z pewnością będzie on zdrowszy z uwagi na wzbogacenie magnezem.

cytrynkowa
2 litry wody z wkładu Dafi AquaMag zaspokajają 20% dziennego zapotrzebowania na magnez
Woda - z jakimi owocami smakuje najlepiej? To oczywiście kwestia gustu. Ja uwielbiam dodawać do wody owoce. I są to przeróżne owoce, najlepiej zamrożone. Pięknie prezentują się w wodzie kostki lodu a w nich zamknięte maliny, jeżyny czy liście mięty. Innym doskonałym dodatkiem jest arbuz, z jego plastrów wykrawam foremkami do ciastek rózne kształty, a nawet litery następnie mrożę. Idealny dodatek, a gdy trafią się goście, są wręcz zachwyceni!

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu