Pax, pax, ja nie rozumiem w czym problem. Jeżeli Bahus jest włascicielem przepisow, to dopoki regulamin ktoregos z serwisow nie stanowi, ze wklejajac je oddaje prawo do dysponowania nimi _na wyłącznosc_ danemu serwisowi, dopóty moze je skopiowac nawet na 100 serwisow, wg wlasnego uznania obdzielajac je swoja wlasnoscia.
ja chyba nie rozumiem waszego podejscia, to jak ograniczanie wolnosci, jesli on wymyslil ten przepis to niech sobie robi z nim co chce i ile chce...
No może nie zawsze wymyślił, ale zawsze obmyślił opracował po swojemu i opisał tak jak robił. Przykład: nie można wymyślić zupy pomidorowej, ale można podać ją na milion sposobów i każda wersja będzie autorska. Przepis jako taki nie jest chroniony prawami autorskimi, chroniony jest tylko sposób jego przedstawienia. Jeśli np. podasz przepis z xyz ilościami składników, ale opiszesz go swoimi słowami...to nie jest plagiat.
Bahus
A co Ci się nie podoba? To że prezentuję swój dorobek w kilku miejscach? Wytłumacz mi proszę co w tym złego? Czy robię coś niezgodnego z regulaminem tego portalu? Jeśli mi udowodnisz, że tak natychmiast się z "Gotujmy"wycofam
Bahus
kopiowanie przepisów
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: kopiowanie przepisów
Bahus
Lucy...już pewnie nie jeden facet Ci powiedział, że jesteś kochana...ja to też mówię
Bahus
Odp: kopiowanie przepisów
dobry
cremebrule
Odp: Odp: Odp: kopiowanie przepisów
Lucy
Lucy, co kibicuje żeby Bahus dostal kubeczek
Odp: Odp: kopiowanie przepisów
Bahus
No może nie zawsze wymyślił, ale zawsze obmyślił opracował po swojemu i opisał tak jak robił. Przykład: nie można wymyślić zupy pomidorowej, ale można podać ją na milion sposobów i każda wersja będzie autorska. Przepis jako taki nie jest chroniony prawami autorskimi, chroniony jest tylko sposób jego przedstawienia. Jeśli np. podasz przepis z xyz ilościami składników, ale opiszesz go swoimi słowami...to nie jest plagiat.
Bahus
Odp: Odp: Odp: kopiowanie przepisów
Bahus
A co Ci się nie podoba? To że prezentuję swój dorobek w kilku miejscach? Wytłumacz mi proszę co w tym złego? Czy robię coś niezgodnego z regulaminem tego portalu? Jeśli mi udowodnisz, że tak natychmiast się z "Gotujmy"wycofam
Bahus
cremebrule
Odp: Odp: kopiowanie przepisów
malgorzata
mnie sie nie podoba...
jarek-energy
cremebrule