Mnie najbardziej odpowiada kuchnia gazowa z piekarnikiem na prąd.
I tego włąśnie nie jestem w stanie zrozumieć. Wyjaśnisz mi jakie plusy ma kuchnia gazowa w stosunku do indukcyjnej? Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może mieszkać w domku i mieć problemy z prądem czasowe. To np Electrolux ma płytę gdzie dwa palniki są na gaz a druga część jest powierzchnią indukcji. To jestem w stanie zrozumieć, ale z jakiego powodu stawiasz na gazowe gotowanie, ale już pieczenie w piecyku na prąd?
Płyta indukcyjna to przede wszystkim bardziej nowoczesne rozwiązanie niż kuchnia gazowa i także mogę ją polecić,raz że gotuje się szybciej a dwa precyzyjniej, niz w przypadku gazu,można napisać,że przyjemniej.
Ja mam indukcyjną i tak jak misze misia5 ta kuchenka ma swoje wady i zalety. Ja bym jeszcze dopisała info o polu magnetycznym. Jak ktoś ma rozrusznik to nie powinien przebywać w jej obecności. Nie sprawdzałam tego, bo nikt w mojej rodzinie go nie ma, ale szczerze mówiąc wolałabym nie sprawdzać.
Każda kuchnie ma swoje plusy i minusy. Plusem indukcyjnej jest to, że nie ma zakamarków i jak coś wykipi z garnka łatwo ją wyczyścić, natomiast przy gazowej trzeba się nieźle namachać zwłaszcza jak jeszcze to przyschnie do niej.
Indukcyjna nie nagrzewa się tak jak gazowa i zminimalizowane jest ryzyko poparzenia.
Niektóre garnki nie mogą być używane na kuchni indukcyjnej.
Jestem na kuchnią indukcyjną. Jak już ktoś napisał o wiele szybciej się na niej gotuje. Sprawa z czyszczeniem tez wygląda o wiele lepiej niż na gazowaej
zdecydowanie indukcyjna ponieważ szybciej się gotuje to 1. Po drugie jest łatwiejsza w czyszczeniu. Po trzecie ładnie wygląda. Po czwarte - można używać funkcji booster oraz bridge (takie funkcje mają chociażby płyty Electroluxa, które można znaleźć w sklepach).
Zobacz sobie stronę electro.pl tam znajdziesz wiele propozycji. Mnie najbardziej odpowiada kuchnia gazowa z piekarnikiem na prąd. Często korzystam z tej strony, mają wiele ciekawych rozwiązań nie tylko sprzętu AGD. No i dostawa pod podany adres.
Gotowałam na płycie gazowej kilka ładnych lat i niestety nie moge o niej powiedzieć dobrego słowa. Na indukcji zrobisz dokładnie to samo co na takiej kuchence a nawet jeszcze więcej. Ma ogrom funkcji z których czesto korzystam. Dodatkowo mitem jest pisanie że jej koszt jest wiekszy. Wcale mi nie nabija prącu niewiadomo ile. Moim zdaniem jest to duzo lepszy wybór.
kuchnia indukcyjna czy gazowa
Obserwuj wątekOdp: Odp: kuchnia indukcyjna czy gazowa
Sardynka
I tego włąśnie nie jestem w stanie zrozumieć. Wyjaśnisz mi jakie plusy ma kuchnia gazowa w stosunku do indukcyjnej? Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może mieszkać w domku i mieć problemy z prądem czasowe. To np Electrolux ma płytę gdzie dwa palniki są na gaz a druga część jest powierzchnią indukcji. To jestem w stanie zrozumieć, ale z jakiego powodu stawiasz na gazowe gotowanie, ale już pieczenie w piecyku na prąd?
Odp: kuchnia indukcyjna czy gazowa
anna_rok
WinoToskanii_pl
Odp: Odp: Odp: kuchnia indukcyjna czy gazowa
ciasteczka
Odp: Odp: kuchnia indukcyjna czy gazowa
misia5
Indukcyjna nie nagrzewa się tak jak gazowa i zminimalizowane jest ryzyko poparzenia.
Niektóre garnki nie mogą być używane na kuchni indukcyjnej.
Kira.Kowalska
enforces
dodaaa
marynio
Odp: Odp: kuchnia indukcyjna czy gazowa
Sardynka