fajnie masz i tez tak robimy, ze kuchnia patrzy na jadalnie - otwarta, ale na salon juz nie, wiec bardziej wymuskane towarzystwo jak sie nadarzy, to nie beda nam w gary zaglądac, a znajomi niech sobie patrza
No ja mam taka jakby pol otwarta. I jest super bo:
-jak przyjda znajomi sadzam ich przy lawie w salonie i moge z nimi gadac patrzac na nich i gotujac kawe
- jak przyjda tesciowie sadzam ich przy stole jadalnym i nie widza jak mi sie ta kawa wylala ani moich brudnych naczyn.
Jedyna wada jest nie zapach z kuchni ( okap duzo daje, a poza tym ja te zapachy lubie!) tylko halas ( jak moj chlop gotuje, a ja ogladam TV!)
Ja proponuje pół zamkniętą, (albo jak to woli pół otwartą).
* kuchnia bez wyraźnych drzwi, z dużym wejściem praktycznie 1 ściana kuchni jest wejściem, ale nie ma ona charakteru aneksu.
Zalety:
- nie widać gratów jeśli kuchnia jest nie posprzątana
- lodówka, zmywarka bezpośrednio nie hałasuje w salonie.
teraz są dobre wyciągi i argument zapachu chyba odpada
natomiast obawiałbym sie stosu naczyn, szczegolnie gdy kuchnia "wydaje" jedzonko
nie zawsze koresponduje to z nastrojem jaki gospodyni chce uzyskac przy stole
Mam nadzieje, ze to sie łapie pod tematyke tego forum.
Chcialabym poznac opinie zarowno przeciwników jak i zwolenników tych rozwiazan.
Jedni mowia, ze śmierdzi jedzeniem na salon, inni, ze zamknieta jest staromodna, a ja juz mam młynek w głowie... A co Wy na to?
Kuchnia otwarta czy zamknięta?
Obserwuj wątekOdp: Kuchnia otwarta czy zamknięta?
annajot
Odp: Kuchnia otwarta czy zamknięta?
dobry
Odp: Odp: Odp: Kuchnia otwarta czy zamknięta?
malgorzata
-jak przyjda znajomi sadzam ich przy lawie w salonie i moge z nimi gadac patrzac na nich i gotujac kawe
- jak przyjda tesciowie sadzam ich przy stole jadalnym i nie widza jak mi sie ta kawa wylala ani moich brudnych naczyn.
Jedyna wada jest nie zapach z kuchni ( okap duzo daje, a poza tym ja te zapachy lubie!) tylko halas ( jak moj chlop gotuje, a ja ogladam TV!)
Odp: Odp: Kuchnia otwarta czy zamknięta?
cremebrule
ja jednak za jakas otwartoscia bym byla, nawet i calkowita, bo lubie gotowac, ale jak mi sie dluzej schodzi to jakby sama w tej kuchni siedze...
mediana
Lucy
Sztangiel
* kuchnia bez wyraźnych drzwi, z dużym wejściem praktycznie 1 ściana kuchni jest wejściem, ale nie ma ona charakteru aneksu.
Zalety:
- nie widać gratów jeśli kuchnia jest nie posprzątana
- lodówka, zmywarka bezpośrednio nie hałasuje w salonie.
a zapachy to j/w - są już wydajne pochłaniacze
dobry
natomiast obawiałbym sie stosu naczyn, szczegolnie gdy kuchnia "wydaje" jedzonko
nie zawsze koresponduje to z nastrojem jaki gospodyni chce uzyskac przy stole
Kuchnia otwarta czy zamknięta?
Lilka
Chcialabym poznac opinie zarowno przeciwników jak i zwolenników tych rozwiazan.
Jedni mowia, ze śmierdzi jedzeniem na salon, inni, ze zamknieta jest staromodna, a ja juz mam młynek w głowie... A co Wy na to?