Jak zobaczylam ten watek to zaraz skojarzyla mi sie moja babcia ... Moze odbiegne troche od tematu - bo nie chodzi o pomidorowe przetwory ale...
jedliscie kiedys pomidory na slodko ?
Czasem gdy chcialo mi sie cos slodkiego babcia kroila swieze pomidorki , posypywala cukrem i odstawiala do puszczenia soku. Alez mi to smakowalo
Ja próbowałam jak byłam mała ale mi nie smakowały . Inne dzieci zajadały się nimi.
Jak zobaczylam ten watek to zaraz skojarzyla mi sie moja babcia ... Moze odbiegne troche od tematu - bo nie chodzi o pomidorowe przetwory ale...
Czasem gdy chcialo mi sie cos slodkiego babcia kroila swieze pomidorki , posypywala cukrem i odstawiala do puszczenia soku. Alez mi to smakowalo
...a ja tez slyszalam,ze trzeba w ciemnym a i tak klade zawsze do slonca.Co tam jednak pomidory jakie tutaj mam.To nie sa pomidory,to sa podukty pomidoropodobne niestety.
Wróciłam od teściów dostałam pomidorki z działeczki muszą jeszcze troszkę dojść żeby można było je w pełni wykorzystać. Mam teraz dylemat bo teściowa powiedziała że muszą leżeć w ciemnym a ja zawsze kładłam takie lekko zielonkawe na parapecie i pięknie dochodziły Jak proponujecie Wy
ja zawsze troche pomidorów zamrażam... przydają sie do gulaszów
Robię tez koktailowe w przecierze zawsze mam ich sporo, są malutkie i dużo wchodzi so słoika
Ja podobnie jak luna zamrażam i mam potem na świeżą pomidorówkę Uwielbiam pomidory a swoją drogą ma ktoś dobry przepis na domowy keczup
ja zawsze troche pomidorów zamrażam... przydają sie do gulaszów
Robię tez koktailowe w przecierze zawsze mam ich sporo, są malutkie i dużo wchodzi so słoika
Ja pomidory przetwarzam chyba w najprostszy i najszybszy sposób.
Umyte obieram ze skóry, kroję w zależności od wielkości, ale przeważnie na ćwiartki. Napełniam nimi słoiki, zalewam na wysokość 3/4 wodą z solą ( 1,5 łyżki soli kamiennej na 1 litr wody ), zakręcam i pasteryzuję 10 minut od zagotowania.
W ten sposób mam pomidory na zimę np. do zupy lub leczo.
Pomidorowe szaleństwo...
Obserwuj wątekOdp: Odp: Pomidorowe szaleństwo...
misia53
Ja próbowałam jak byłam mała ale mi nie smakowały . Inne dzieci zajadały się nimi.
Odp: Pomidorowe szaleństwo...
Bahus
Jojo
Odp: Odp: Pomidorowe szaleństwo...
Bahus
Surowe pomidory są wyśmienite z serem mozarella....
Lidka
Netka
margolata
margolata
Ja podobnie jak luna zamrażam i mam potem na świeżą pomidorówkę
luna19
zewa
Umyte obieram ze skóry, kroję w zależności od wielkości, ale przeważnie na ćwiartki. Napełniam nimi słoiki, zalewam na wysokość 3/4 wodą z solą ( 1,5 łyżki soli kamiennej na 1 litr wody ), zakręcam i pasteryzuję 10 minut od zagotowania.
W ten sposób mam pomidory na zimę np. do zupy lub leczo.