No tak... takie żarłoczne krasnoludki to prawdziwy problem
misia5 napisał(a):
edytaha napisał(a):
Polecam przepis Zewy:
https://gotujmy.pl/alla-murzynek-ze-sliwkami,przepisy,198702.html
Jeśli ktoś lubi ciasta ucierane, zwarte, "konkretne", bez kremów - z pewnością będzie usatysfakcjonowany
Upiekłam go naprędce, późnym popołudniem, zamiast budyniu czekoladowego dodałam po pół opakowania śmietankowego i czekoladowego z kawałkami czekolady. Rano zastałam w blaszce taki kawałeczek, zostawiony przez miłościwe "krasnoludki"
Ciesz się, że Twoje krasnoludki były tak łaskawe i zostawiły Ci małe co nie co Ja mam takie krasnoludki, co potrafią całą blachę na moich oczach pozbawić zawartości w niespełna godzinę Pasowałoby dwa ciasta piec Dla krasnoludków i dla ewentualnych gości Dlatego często piekę ciastka, ale bagatela nie z jednej ale z trzech porcji Teraz zaczyna się zerówka i jeden krasnoludek będzie brał ciasteczka dla koleżanek i kolegów, bo jak mówi jak zabierze tylko dla siebie to nic się jej nie dostaje Drugi krasnoludek zabiera do pracy do kawy
Polecam przepis Zewy:
https://gotujmy.pl/alla-murzynek-ze-sliwkami,przepisy,198702.html
Jeśli ktoś lubi ciasta ucierane, zwarte, "konkretne", bez kremów - z pewnością będzie usatysfakcjonowany
Upiekłam go naprędce, późnym popołudniem, zamiast budyniu czekoladowego dodałam po pół opakowania śmietankowego i czekoladowego z kawałkami czekolady. Rano zastałam w blaszce taki kawałeczek, zostawiony przez miłościwe "krasnoludki"
Ciesz się, że Twoje krasnoludki były tak łaskawe i zostawiły Ci małe co nie co Ja mam takie krasnoludki, co potrafią całą blachę na moich oczach pozbawić zawartości w niespełna godzinę Pasowałoby dwa ciasta piec Dla krasnoludków i dla ewentualnych gości Dlatego często piekę ciastka, ale bagatela nie z jednej ale z trzech porcji Teraz zaczyna się zerówka i jeden krasnoludek będzie brał ciasteczka dla koleżanek i kolegów, bo jak mówi jak zabierze tylko dla siebie to nic się jej nie dostaje Drugi krasnoludek zabiera do pracy do kawy
Jak ja kocham piec
zmieniono 1 raz (ostatnio 29 sie 2013 08:34 przez misia5)
Polecam przepis Zewy:
https://gotujmy.pl/alla-murzynek-ze-sliwkami,przepisy,198702.html
Jeśli ktoś lubi ciasta ucierane, zwarte, "konkretne", bez kremów - z pewnością będzie usatysfakcjonowany
Upiekłam go naprędce, późnym popołudniem, zamiast budyniu czekoladowego dodałam po pół opakowania śmietankowego i czekoladowego z kawałkami czekolady. Rano zastałam w blaszce taki kawałeczek, zostawiony przez miłościwe "krasnoludki"
zmieniono 1 raz (ostatnio 28 sie 2013 23:52 przez edytaha)
Polecam przepis Kaci - Cukiereczek, zaczęłam tak jak Kasia ale dekoracja ciut inna, użyłam gruszek zamiast truskawek . Polecam
https://gotujmy.pl/torcik-truskawkowy-z-kasza-manna,przepisy,192702.html
Polecam przepis Kaci - Cukiereczek, zaczęłam tak jak Kasia ale dekoracja ciut inna, użyłam gruszek zamiast truskawek . Polecam
https://gotujmy.pl/torcik-truskawkowy-z-kasza-manna,przepisy,192702.html
Polecam chrupiące rogaliki nadziewane parfait z łososia i suszonymi pomidorami
Parfait z łososia zamówiłam na stronie kolekcjasmakow.com
Składniki
opakowanie ciasta francuskiego
słoik parfait z łososia
pół szklanki posiekanych suszonych pomidorów
pęczek posiekanego szczypiorku
jedno jajko
dwie łyżki mleka
Sposób przygotowania
Przygotowujemy farsz do naszych rogalików: parfait z łososia mieszamy z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i tniemy wzdłuż na ok. 6cm paski, następnie pośrodku w poprzek. Każdy z powstałych prostokątów przecinamy tak, by powstały dwa trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem. Przy najkrótszym boku trójkątów układamy farsz. Zwijamy trójkąty ciasta od najkrótszego boku ku wierzchołkowi. Każdy powstały rogalik smarujemy pozostałym rozmąconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150'C ok. 15-20 minut. Podajemy ciepłe.
To ja polecam przepis na muffinki Bernadetty https://gotujmy.pl/muffinki-jagodowe-pieguskowe,przepisy,124097k1.html#ac
Modyfikacja taka, że dodałam zwykłą mąkę i tylko borówki juz bez czekolady. Polecam
Ami91, piękne Ci wyszły te muffinki Bardzo się cieszę, że smakowały i polecam się na przyszłość
Muffiny wyszły cudowne, puszyste i pachnące. Moja modyfikacja, to użycie trzcinowego cukru zamiast białego. Mąż pałaszuje jeden za drugim, ja niestety tylko spróbowałam (dieta). Przepis wart powtórzenia
Wyglądają pysznie
I są pyszne Madziu, i mało słodkie, tak jak lubisz
Przepisy wypróbowane i polecane
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
edytaha
misia5 napisał(a):
Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
misia5
Ciesz się, że Twoje krasnoludki były tak łaskawe i zostawiły Ci małe co nie co Ja mam takie krasnoludki, co potrafią całą blachę na moich oczach pozbawić zawartości w niespełna godzinę Pasowałoby dwa ciasta piec Dla krasnoludków i dla ewentualnych gości Dlatego często piekę ciastka, ale bagatela nie z jednej ale z trzech porcji Teraz zaczyna się zerówka i jeden krasnoludek będzie brał ciasteczka dla koleżanek i kolegów, bo jak mówi jak zabierze tylko dla siebie to nic się jej nie dostaje Drugi krasnoludek zabiera do pracy do kawy
Jak ja kocham piec
Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
edytaha
https://gotujmy.pl/alla-murzynek-ze-sliwkami,przepisy,198702.html
Jeśli ktoś lubi ciasta ucierane, zwarte, "konkretne", bez kremów - z pewnością będzie usatysfakcjonowany
Upiekłam go naprędce, późnym popołudniem, zamiast budyniu czekoladowego dodałam po pół opakowania śmietankowego i czekoladowego z kawałkami czekolady. Rano zastałam w blaszce taki kawałeczek, zostawiony przez miłościwe "krasnoludki"
Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
kołczu
monik.sadowska napisał(a):
Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
monik.sadowska
Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
edytaha
Bardzo smakowicie wygląda
Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
agabi22
https://gotujmy.pl/torcik-truskawkowy-z-kasza-manna,przepisy,192702.html
Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
malinka333
Parfait z łososia zamówiłam na stronie kolekcjasmakow.com
Składniki
opakowanie ciasta francuskiego
słoik parfait z łososia
pół szklanki posiekanych suszonych pomidorów
pęczek posiekanego szczypiorku
jedno jajko
dwie łyżki mleka
Sposób przygotowania
Przygotowujemy farsz do naszych rogalików: parfait z łososia mieszamy z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i tniemy wzdłuż na ok. 6cm paski, następnie pośrodku w poprzek. Każdy z powstałych prostokątów przecinamy tak, by powstały dwa trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem. Przy najkrótszym boku trójkątów układamy farsz. Zwijamy trójkąty ciasta od najkrótszego boku ku wierzchołkowi. Każdy powstały rogalik smarujemy pozostałym rozmąconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150'C ok. 15-20 minut. Podajemy ciepłe.
Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
Bernadetta
Ami91, piękne Ci wyszły te muffinki Bardzo się cieszę, że smakowały i polecam się na przyszłość
Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
edytaha
I są pyszne Madziu, i mało słodkie, tak jak lubisz