Zona kupila lukier do napisow, ale myslimy ze Nutella bedzie lepsza, gdyz nie bedzie twarda- co o tym myslisz?
Roze z gorzkiej czekolady, listki z mlecznej.
Krem z kawalkami czekolady- czy moze taki jak ty proponujesz?
Napisy na torcie robilam nutella. Wyciskalam je z pergaminowej tutki.
Tych cukrowych napisow nie preferuje.. bo staram sie unikac farby spozywczej w takim skoncentrowaniu. Jak juz jest w jakims budyniu czy galaretce..to co innego. Rownie dobrze mozna lukier z cukru pudru pofarbowac sokiem z buraka (smak sie nie zmienia) i zostaje ladne rozowe.. ale Ty chyba pisales, ze to wnuk idzie do komunii Sw. ? hmm..wiec najlepiej nutella.
Te kremy sa ok.
Na gore, zeby bylo biale dalam identyczny krem od dr. Oetkera. tylko waniliowy.
Pytaj dalej w razie czego!
Danusiu nie będę Ci zawracała głowy kochana. Poszukam u nas a jak nie to kupię lub zrobię inny.
Z tego co doczytałam w internecie jest to krem na bazie bitej śmietany, czekolady , soku pomarańczowego lub likieru i jajek. Można więc samemu zrobić taki krem.
zmieniono 1 raz (ostatnio 31 mar 2009 09:34 przez Agusia74)
Zona kupila lukier do napisow, ale myslimy ze Nutella bedzie lepsza, gdyz nie bedzie twarda- co o tym myslisz?
Droga Agusiu nie wiem.. czy w PL jest taki krem sprawdze w internecie..aby pokazac jak wyglada. Agusiu, to wcale nie musza byc takie same kremy jakich ja uzylam.. mozesz rownie dobrze uzyc takich jakie lubisz i na 100% Ci wychodza.
Tort Ksiazka - na Komunie - komentarze
Obserwuj wątekOdp: Odp: Tort Ksiazka - na Komunie - komentarze
Glumanda
Napisy na torcie robilam nutella. Wyciskalam je z pergaminowej tutki.
Tych cukrowych napisow nie preferuje.. bo staram sie unikac farby spozywczej w takim skoncentrowaniu. Jak juz jest w jakims budyniu czy galaretce..to co innego. Rownie dobrze mozna lukier z cukru pudru pofarbowac sokiem z buraka (smak sie nie zmienia) i zostaje ladne rozowe.. ale Ty chyba pisales, ze to wnuk idzie do komunii Sw. ? hmm..wiec najlepiej nutella.
Te kremy sa ok.
Na gore, zeby bylo biale dalam identyczny krem od dr. Oetkera. tylko waniliowy.
Pytaj dalej w razie czego!
Odp: Tort Ksiazka - na Komunie - komentarze
Agusia74
Z tego co doczytałam w internecie jest to krem na bazie bitej śmietany, czekolady , soku pomarańczowego lub likieru i jajek. Można więc samemu zrobić taki krem.
ptychu
Skarb
stokrotka24
Glumanda
Agusia74
Glumanda
Agusia74
Glumanda