Torty artystyczne

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Torty artystyczne

Kasiowa
  • Kasiowa

  • Posty: 10
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
misia5 te zielone krzaczki to zwykla masa cukrowa wycisnieta szpryca?

Odp: Odp: Torty artystyczne

misia5
  • misia5

  • Posty: 2262
  • Przepisy: 630
  • Artykuły: 0
Mistrzynią w ozdabianiu tortów nie jestem, ale pokazać moje "dzieło" mogę
obrazek

Odp: Torty artystyczne

Kasiowa
  • Kasiowa

  • Posty: 10
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Powiem szczerze, że ja też wolę torty bez masy cukrowej, bo dla mnie jest za słodka i zawsze nadaje taki sztuczny posmak... ale torty nią obłożone tak pięknie wygladają, że ciężko się powstrzymać aby takiego nie zrobić )

Odp: Torty artystyczne

Bernadetta
  • Bernadetta

  • Posty: 151
  • Przepisy: 947
  • Artykuły: 4
Na torty z masą cukrową wolę patrzeć, a do jedzenia preferuję te z bitą śmietaną... Dlatego na urodziny mojej Księżniczki przygotowałam motylka
obrazek

Odp: Torty artystyczne

Kocham_cukerky
są! są masy do obkładania tortów, modelowania kwiatów, modelowania figurek.....ja z chęcia opowiem to co wiem :-D lubie to! w poniedziałek napisze więcej o rodzajach mas :-)

Odp: Torty artystyczne

Kasiowa
  • Kasiowa

  • Posty: 10
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Macie racje, ja tez jakas mase kupowałam (niestety nie pamiętam jak się nazywala) ale okropnie smierdziala octem...wiec pewnie to ta o której mówicie nie sadzilam ze sa rozne rodzaje mas

Odp: Odp: Odp: Odp: Torty artystyczne

Perpetua
  • Perpetua

  • Posty: 11
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Kocham_cukerky napisał(a):

jesli mam byc szczera - renshaw śmierdzi octem jest okropna!


a pettinice - to jest masa, ktora potrzebuje dluzszej obróbki - czyli zanim zaczniesz wałkowac i ukladac na tort - musisz dłuzej ją wyrabiac. I niestety ona dosc szybko zasycha - wiec trzeba postepowac dosyć sprawnie i szybko.

Mozesz spróbowac troszke natłuscic łapki zanim się za nią zabierzesz.


hehehe nie chciałam tego mówić, ale faktycznie śmierdzi To mówisz, że tą drugą trzeba dłużej wyrabiać? hmmm... w przyszłym tygodniu robię kolejny tort, więc skorzystam z wskazówek Dzięki

Odp: Odp: Odp: Torty artystyczne

Kocham_cukerky
jesli mam byc szczera - renshaw śmierdzi octem jest okropna!


a pettinice - to jest masa, ktora potrzebuje dluzszej obróbki - czyli zanim zaczniesz wałkowac i ukladac na tort - musisz dłuzej ją wyrabiac. I niestety ona dosc szybko zasycha - wiec trzeba postepowac dosyć sprawnie i szybko.

Mozesz spróbowac troszke natłuscic łapki zanim się za nią zabierzesz.

Odp: Odp: Torty artystyczne

Perpetua
  • Perpetua

  • Posty: 11
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Kocham_cukerky napisał(a):

a ta kupna to jaka?

Bo są rozne masy - lepsze i gorsze.

Ja mam bardzo złe doświadczenia z masą regalice - renshaw - jest okropna. własnie sie rwie....

używam masy pettinice i ta jest super - nic się nie rwie.


Na początku używałam renshaw, ale nie pasował mi smak i zapach, a teraz się przestawiłam na pettinice, ale nadal mam problemu. może to kwestia umiejętności i wprawy?

Odp: Odp: Torty artystyczne

Krystyna Konieczna
kupiłam raz gotową masę cukrową niczym doszłam jak zrobić dobrą samemu
ale tą co kupiłam super i tanio bo za 250 gr zapłaciłam 6.50 - polecam - napiszę linka
http://galeriacukiernika.pl/c/23/lukier-plastyczny.html

Odpowiedz na/ edytuj Torty artystyczne