Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: ...

Babciagramolka
k.tyczynski napisał(a):

Jeżeli Cię uraziłem Bernadetto, to najmocniej przepraszam, niepotrzebnie zwróciłem uwagę na Twój charakterystyczny nick i imię osoby, która wzięła udział w konkursie. Przepraszam też z maila, którego otrzymałaś przez kogoś z mojego powodu.

Babciagramolka, zgłosiłem, ale nawet nie dostałem informacji zwrotnej o zainteresowani tematem.

Nie wiem, czy niektórzy mają rację, że jakoś dziko zareagowałem, ale dla mnie plagiat to jest po prostu coś, co mi gotuje krew w żyłach, bo sam zostałem wielokrotnie okradziony z prezentacji i innych tekstów.

Admini nie pracują w wolne dni - trzeba poczekać.
Też jestem uczulona na plagiaty i tak jak wiele osób staram się je wyłapywać od dawna (jeszcze nim byłam Moderatorką). Po prostu zgłoszenie na pocztę do Moderatorek powoduje sprawdzenie zgłoszenia na spokojnie

Odp: Odp: Odp: ...

k.tyczynski
Jeżeli Cię uraziłem Bernadetto, to najmocniej przepraszam, niepotrzebnie zwróciłem uwagę na Twój charakterystyczny nick i imię osoby, która wzięła udział w konkursie. Przepraszam też z maila, którego otrzymałaś przez kogoś z mojego powodu.

Babciagramolka, zgłosiłem, ale nawet nie dostałem informacji zwrotnej o zainteresowani tematem.

Nie wiem, czy niektórzy mają rację, że jakoś dziko zareagowałem, ale dla mnie plagiat to jest po prostu coś, co mi gotuje krew w żyłach, bo sam zostałem wielokrotnie okradziony z prezentacji i innych tekstów.

Babciagramolka
Bernadetta napisał(a):

k.tyczynski napisał(a):

Gratuluję wszystkim laureatom. Ale to nie zmienia faktu, że regulamin jest układany z jakiegoś powodu. Nie mówię przecież nic o tym, jakiej jakości jest ten wiersz. Tylko mówię, że był wcześniej publikowany(nie ważne przez kogo) i nie powinien być brany pod uwagę, jurorzy to tez ludzie i mogli po prostu nie zauważyć plagiatu. Dlatego to zgłosiłem, ale skoro uważacie, że niektórzy mogą łamać regulamin, bo są długo na stronie, to przepraszam.

k.tyczynski, nie wiem do kogo ta uwaga, bo próbowałam znaleźć użytkownika o imieniu "Bernardetta" na stronie gotujmy.pl, ale chyba takiego nie ma. Pewnie więc dopuszczalne było wzięcie udziału w tym konkursie przez niezarejestrowanych użytkowników. Ponieważ imię laureata tego konkursu jest podobne- nie identyczne !- do mojego, przez co wydaje mi się, że to właśnie mnie posądzasz o zamieszczenie plagiatu, pozwolę sobie zauważyć, że ja w tym konkursie nie brałam w ogóle udziału. Proszę również moderatorów, aby sprawdzili numery IP- moje i laureata tego konkursu, który podobno zamieścił jakiś plagiat i rozwiali wszelkie wątpliwości w tym temacie, bo już na swoją prywatną skrzynkę otrzymałam jednego nieprzyjemnego maila od kogoś, kto myśli podobnie jak Pan k.tyczynski. Tak się składa, że z zawodu jestem prawnikiem i wiem co jest dozwolone, a co nie i nigdy nie kradnę niczyjej własności i nie naruszam prawa autorskiego ! A takimi oskarżeniami- przez ZBIEŻNOŚĆ imion z plagiatorem- niektórzy próbują naruszać moje dobra osobiste, więc proszę o niezwłoczną reakcję moderatorów i wyjaśnienie niektórym, że mam na imię BERNADETTA, a nie BERNARDETTA i w konkursie grillowym w ogóle nie startowałam.

Niestety trzeba poczekać na Adminów - Moderatorzy nie mają możliwości sprawdzania IP - nie denerwuj się .Wszystko się wyjaśni choć rozumiem Twój dyskomfort.
Mysle , ze na przyszłość dobrze by było zgłaszać takie sprawy najpierw Adminowi lub Moderatorom zanim pojawią sie na forum bo nieświadomie można kogoś urazić.
Zawsze moze tak być ,że nawet przy ścisłej kontroli osobom sprawdzającym konkursowe prace coś może umknąć . Tu przykre jest że ktoś mało ze użył cudzego tekstu to jeszcze wstawił go pod nickiem udającym nick znanej użytkowniczki.
Wypada tylko poprosić Adminów by szybko wyjaśnili sprawę

Odp: Odp: ...

Bernadetta
  • Bernadetta

• Przepisy: 947
  • Artykuły: 4
k.tyczynski napisał(a):

Gratuluję wszystkim laureatom. Ale to nie zmienia faktu, że regulamin jest układany z jakiegoś powodu. Nie mówię przecież nic o tym, jakiej jakości jest ten wiersz. Tylko mówię, że był wcześniej publikowany(nie ważne przez kogo) i nie powinien być brany pod uwagę, jurorzy to tez ludzie i mogli po prostu nie zauważyć plagiatu. Dlatego to zgłosiłem, ale skoro uważacie, że niektórzy mogą łamać regulamin, bo są długo na stronie, to przepraszam.

k.tyczynski, nie wiem do kogo ta uwaga, bo próbowałam znaleźć użytkownika o imieniu "Bernardetta" na stronie gotujmy.pl, ale chyba takiego nie ma. Pewnie więc dopuszczalne było wzięcie udziału w tym konkursie przez niezarejestrowanych użytkowników. Ponieważ imię laureata tego konkursu jest podobne- nie identyczne !- do mojego, przez co wydaje mi się, że to właśnie mnie posądzasz o zamieszczenie plagiatu, pozwolę sobie zauważyć, że ja w tym konkursie nie brałam w ogóle udziału. Proszę również moderatorów, aby sprawdzili numery IP- moje i laureata tego konkursu, który podobno zamieścił jakiś plagiat i rozwiali wszelkie wątpliwości w tym temacie, bo już na swoją prywatną skrzynkę otrzymałam jednego nieprzyjemnego maila od kogoś, kto myśli podobnie jak Pan k.tyczynski. Tak się składa, że z zawodu jestem prawnikiem i wiem co jest dozwolone, a co nie i nigdy nie kradnę niczyjej własności i nie naruszam prawa autorskiego ! A takimi oskarżeniami- przez ZBIEŻNOŚĆ imion z plagiatorem- niektórzy próbują naruszać moje dobra osobiste, więc proszę o niezwłoczną reakcję moderatorów i wyjaśnienie niektórym, że mam na imię BERNADETTA, a nie BERNARDETTA i w konkursie grillowym w ogóle nie startowałam.

Odp: ...

k.tyczynski
Nie ma żadnej bolączki, szkoda tylko, że uważasz zwrócenie uwagi na regulamin za zazdrość. Nie czuję się dyskryminowany, sam wygrałem kilka konkursów i nie mam tutaj konta tylko dla nich, na tej stronie są na prawdę bardzo fajne przepisy i zdolni użytkownicy. Na prawdę uważasz, że grill warty 200zł spowodował we mnie taką zazdrość i zawiść, że wszelkim sposobem zechcę go zdobyć? Niestety muszę rozczarować

Rossie
  • Rossie

• Przepisy: 199
  • Artykuły: 17
k.tyczynski napisał(a):

skoro uważacie, że niektórzy mogą łamać regulamin, bo są długo na stronie, to przepraszam.

to jest nadinterpretacja, nigdzie nic takiego nie napisałam i nikt inny równiez
Może wypadałoby poczekać, może ktoś z redakcji się wypowie, może użytkowniczka, o której piszesz. Bo robi się niemiło. Ale przy okazji wychodzą na wierzch bolączki zawiedzionych userów, którzy czują się dyskryminowani ze względu na krótszy staż w serwisie.
Nieładnie

k.tyczynski

Rossie
  • Rossie

• Przepisy: 199
  • Artykuły: 17
Trochę to takie czepialstwo. Uważam,że osoby, które wybierały zwycięzców, sprawdziły pewnie wszystko tak, jak trzeba. Po co teraz nakręcać jakieś kłopotliwe sytuacje? Nie lepiej pogratulować tym, którzy wygrali zamiast z zazdrości się czepiać?
No i skąd pewność, ze wierszyk nie jest autorstwa tej samej osoby?

k.tyczynski
Bo podróże w czasie są jeszcze mało popularne w Polsce ;p
zewa napisał(a):

I skąd pewność, że to nie alice skopiowała ?

k.tyczynski
I Konkurs Sekrety Grillowania http://zdrowe-grillowanie.gotujmy.pl/?page=konkurs
II Konkurs sprzed roku na http://smakuje.blox.pl/2012/06/Konkurs-z-Fairy-8211-wygraj-robot-kuchenny-Braun.html

zmieniono 2 razy (ostatnio 15 cze 2013 14:42 przez k.tyczynski)

Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu