https://gotujmy.pl/oscypek-z-patelni,przepisy,69918.html
Anula zgadzam sie zreszta zdjecie tez nie jest ich tylko pochodzi ze strony http://smacznesery.com/
Nigdy jeszcze nic nie zglaszalam.ale wylapalam przepishttps://gotujmy.pl/oscypek-z-patelni,przepisy,69918.html zdjecie w nim dodane nie jest zdjeciem gotowej potrawy tylko jednego ze skladnikow-oscypkow.To chyba troche tak jak podac przepis na kotkety z kurczaka i wstawic fotke surowej piersi.Ta pani jest nowa wiec moze ktos z moderatorow do niej napisze i wyjasni sytuacje.
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
chciałam sie podzielić moimi obserwacjami otóż Monika 1980113 dodaje nie swoje przepisy ciasta żołądkowiec i harataniec pochodzą z książki przepisy siostry Anastazji wydawnictwa wam jedno jest na stronie 48 a drugie 106 natomiast sałatka z papryki i cebuli z miesięcznika przyślij przepis oj nie ładnie tak się nie robi.....
gosia musisz podac linki do tych przepisow to moderatorzy szybciutko sprawdza
chciałam sie podzielić moimi obserwacjami otóż Monika 1980113 dodaje nie swoje przepisy ciasta żołądkowiec i harataniec pochodzą z książki przepisy siostry Anastazji wydawnictwa wam jedno jest na stronie 48 a drugie 106 natomiast sałatka z papryki i cebuli z miesięcznika przyślij przepis oj nie ładnie tak się nie robi.....
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Caroline dlatego nie mam żadnej książki kucharskiej w domu
Książki traktuję jako inspirację, zwłaszcza jak czasami kupię cos z czym nia miałam do czynienia i zupełnie nie wiem z czym dany produkt mozna komponować, ale to nie jest powód do przepisywania cudzych przepisów.
A ja wczoraj wypożyczyłam 3 ksiażki siostry Anastazji i przerażenie mnie bierze. Bardzo dużo ciast tutaj to bardziej lub mniej udane kopie jej pomysłów, a i wśród innych dań znajdzie sie sporo kopii. Az strach pomysleć co by było gdybym znała jej wszystkie ksiażki....
Mi się też zdarza korzystać z przepisów, zwłaszcza że w pieczeniu mistrzem nie jestem ale zaznaczam skąd pochodzi przepis.
zmieniono 1 raz (ostatnio 31 sie 2010 23:37 przez caroline1983)
Już wyjaśnione i załatwione . Dziękuję Eli za czujność .
Kochani tak przy okazji jeszcze raz przypominam , że książki kucharskie są po to by z nich korzystać -ale tylko prywatnie. Nie wolno używać cudzego tekstu jako swojego . Jeśli wykorzystujemy cudzy pomysł to dobrze jest dopisać na czym się wzorujemy ( dotyczy to przedewszystkim ciast i drinków czy nalewek bo tu raczej gramatury nie zmieniamy ) - ale opisujmy swój przepis ( swoją wersję potrawy , swój sposób doprawienia, podania itp ) .
Przecież miliony ludzi gotuje rosół, gulasz , robi placki ziemniaczane - a kazdy trochę inaczej. I o to trochę inaczej zazwyczaj chodzi. To jest to coś co decyduje o tym ,że nasze danie jest inne- wyjątkowe .A jeśli gotujemy wg cudzego przepisu jota w jotę to nie wstawiajmy tego jako swój- podzielmy się pomysłem na forum .
zmieniono 1 raz (ostatnio 31 sie 2010 23:22 przez Babciagramolka)
Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Obserwuj wątekOdp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
bernika
Anula zgadzam sie zreszta zdjecie tez nie jest ich tylko pochodzi ze strony http://smacznesery.com/
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Anula
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
gosia musisz podac linki do tych przepisow to moderatorzy szybciutko sprawdza
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
gosia19761
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
caroline1983
Książki traktuję jako inspirację, zwłaszcza jak czasami kupię cos z czym nia miałam do czynienia i zupełnie nie wiem z czym dany produkt mozna komponować, ale to nie jest powód do przepisywania cudzych przepisów.
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
margolata
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
caroline1983
Mi się też zdarza korzystać z przepisów, zwłaszcza że w pieczeniu mistrzem nie jestem ale zaznaczam skąd pochodzi przepis.
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
Kochani tak przy okazji jeszcze raz przypominam , że książki kucharskie są po to by z nich korzystać -ale tylko prywatnie. Nie wolno używać cudzego tekstu jako swojego . Jeśli wykorzystujemy cudzy pomysł to dobrze jest dopisać na czym się wzorujemy ( dotyczy to przedewszystkim ciast i drinków czy nalewek bo tu raczej gramatury nie zmieniamy ) - ale opisujmy swój przepis ( swoją wersję potrawy , swój sposób doprawienia, podania itp ) .
Przecież miliony ludzi gotuje rosół, gulasz , robi placki ziemniaczane - a kazdy trochę inaczej. I o to trochę inaczej zazwyczaj chodzi. To jest to coś co decyduje o tym ,że nasze danie jest inne- wyjątkowe .A jeśli gotujemy wg cudzego przepisu jota w jotę to nie wstawiajmy tego jako swój- podzielmy się pomysłem na forum .
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
eli_555
https://gotujmy.pl/nalewka-z-czerwonej-porzeczki,przepisy,69705.html
W książce nosi nazwę "Sen nocy letniej".Ta pani skróciła opis przygotowania.
Następny z tej książki i też skrócony opis.
https://gotujmy.pl/likier--smocza-krew,przepisy,69706.html
https://gotujmy.pl/mandarynkowka,przepisy,69696.html
https://gotujmy.pl/anyzowka,przepisy,69694.html
Ja też zrobiłam smoczą krew z tego przepisu,ale zaznaczyłam z jakiej książki pochodzi przepis i kto jest autorem.A wykonanie i zdjęcie jest moje.