Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Henia
  • Henia

• Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
msewka napisał(a):

Berniko, ja zgłosiłam nadużycie do mojego zdjęcia w profilu wspomnianej przez Ciebie osoby i poskutkowało.Moderatorzy je usunęli.Choć pani napisała, bym przestała się jej czepiać, bo skoro coś jest w internecie to wszyscy kopiują.
Nie widziałąm sensu konwersacji z nią.

A ta klaka w komentarzach! Pełne poparcie dla złodziejstwa! Wstyd mi było być w tym towarzystwie i podziękowałam p. Reni za znajomość.

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
bernika napisał(a):

Msewko nei wiem jak tobie ale mi jak na razie moderator NK odpisał ze mam sobie z nia porozmaiwac (czego nie da sie zrobic bo jak sama wiesz nie ma z kim prowadzic dialogu) lub wystapic na droge prawną! toz to szczyt wszystkiego! rece mi opadaja! czyli my nie mamy zadnych praw za to pod ochrona za ci co je łamia!

Berniko, Asia77 napisała dziś,że moje zdjęcie nadal tam widnieje.Więc, albo Henia się nie dopatrzyła albo osoba ,która kopiuje skopiowała raz jeszcze to samo zdjęcie.
Beznadzieja! Ale co się dziwić moderatorom NK, skoro moderatorzy niektórych stron kulinarnych nie widzą problemu?

Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

bernika
  • bernika

• Przepisy: 817
Msewko nei wiem jak tobie ale mi jak na razie moderator NK odpisał ze mam sobie z nia porozmaiwac (czego nie da sie zrobic bo jak sama wiesz nie ma z kim prowadzic dialogu) lub wystapic na droge prawną! toz to szczyt wszystkiego! rece mi opadaja! czyli my nie mamy zadnych praw za to pod ochrona za ci co je łamia!

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Śliweczka
  • Śliweczka

• Przepisy: 133
msewka napisał(a):

dobry napisał(a):

msewka napisał(a):

Choć pani napisała, bym przestała się jej czepiać, bo skoro coś jest w internecie to wszyscy kopiują.

Ni z gruszki, ni z pietruszki, ale sie wtrace.
Rzeczywiscie przy tej argumentacji nie warto bylo kontynuowac dialogu

Prawda? Do dialogu potrzebny jest rozmówca.

Zgadzam się z kopiowaniem przepisów z internetu(chodzi mi o wykorzystanie wiedzy i przepisów innych osób,ale na użytek "domowy").Ale wielkim nieporozumieniem jest jeżeli ktoś podszywa się pod autora danej potrawy,czy zdjęcia.

Odp: Odp: Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

msewka
  • msewka

dobry napisał(a):

msewka napisał(a):

Choć pani napisała, bym przestała się jej czepiać, bo skoro coś jest w internecie to wszyscy kopiują.

Prawda? Do dialogu potrzebny jest rozmówca.

dobry
  • dobry

• Przepisy: 12
msewka napisał(a):

msewka
  • msewka

Berniko, ja zgłosiłam nadużycie do mojego zdjęcia w profilu wspomnianej przez Ciebie osoby i poskutkowało.Moderatorzy je usunęli.Choć pani napisała, bym przestała się jej czepiać, bo skoro coś jest w internecie to wszyscy kopiują.

bernika
  • bernika

• Przepisy: 817
to jest wojna z wiatrakami!

nie wiem jak wam ale mi cieżko sie egzekwuje usuwanie moich zdjęc z cudzych profili.. pani Renia do ciasteczek jest tak mocno ograniczona osoba, jej poplecznicy zreszta tez, ze sie to w pale nie miesci!.. zobaczymy czy cos w koncu wywalcze u administrtora bo ona jest tepa i ograniczona jak but! nic do neij nei dociera! ze robi cos złego ze to kardziez przywlaszczanie sobie cudzego dorobku! jeszcze jest z tego dumna! skad sie biora tacy ludzie?

a wystarczyłoby zeby Gotujmy.pl zastosował takie instrumenty "obronne" przed niepowołanym kopiowaniem jak sa na tym blogu http://mojeekspresjekulinarne.blox.pl/html
sprobujecie chociazby skopiowac przepis nie mowiac o zdjeciu, nie da sie, wszystko jest zablokowane! czy to jest takei trudne zeby to wprowadzic i na tym serwisie? zeby nasze prace były zabezpieczone przed osobami kreaturami zerujacymi na naszym dorobku, kopiarzami, plagiatorami? z ktorymi nawet wykłocic sie nie da ze to jest nasze i istnieje cos takiego jak własność!

wiec apeluje tu do moderatora zeby jesli moze wprowadzil takie zabezpieczenie i mysle ze za takim rozwiazaniem nie jestem tylko ja!

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
dlatego podałam linka żeby każdy mógł zobaczyć czy są tam jego zdjęcia i ew. napisać do właścicielki konta i poprosić, czy wręcz nakazać, dopisanie czyj jest przepis i zdjęcie. Jak widać mnie posłuchała w przypadku moich przepisów.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

msewka
  • msewka

Pyza napisał(a):

kolejna kopiara http://nasza-klasa.pl/profile/30392138 "Kuchnia, moja pasja (podziel się przepisami na pyszności)"
mnóstwo znajomych przepisów i zdjęć...
Dzięki Luna za info!

porozmawiałam właśnie z osobą prowadzącą ten profil ii jest szansa na wyprostowanie kilku spraw - ponieważ przeprosiła więc zasugerowałam aby dodała notki z informacją o autorze przepisu i zdjęcia, zobaczymy...

Pyzo, jeśli chodzi o Twoje przepisy to może się zgodziła.Natomiast są innych osób, gdzie nadal nie dopisała czyje są ani skąd pochodzą.A kilka z nich znam z innych stron.Nawet moderator jednej ze stron interweniuje, a użytkownicy NK mają do Niego pretensje a nie do kogoś, kto kradnie czyjąś pracę.Dobre, co?

Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu