Warszawa - jakie restauracje polecacie?

Obserwuj wątek

Bistro Wiejska - pycha!

Ero
  • Ero

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Zdecydowanie restauracja Bistro Wiejska Super pyszne makarony, burgery, dobrze zrobione mięsko
Bywam tam dosyć często nawet tak raz na dwa tygodnie . Jest również menu lunchowe na konkretny tydzień

Odp: Warszawa - jakie restauracje polecacie?

Janka30
  • Janka30

Moim ulubionym miejscem na mapie warszawskich restauracji jest Akademia na Różanej. Mają fenomenalnego kucharza, co wnoszę po serwowanych daniach. Staram się tam bywać regularnie i ich menu ma przede mną coraz mniej tajemnic. Mąż również jest zachwycony, a ostatnio byłam tam z koleżankami z pracy i także nie kryły podziwu dla ich kuchni

Odp: Odp: Warszawa - jakie restauracje polecacie?

NisiaM
  • NisiaM

Ja serdecznie polecam restaurację Pańska 85. Nie tylko za pyszne jedzenie, ale również za bardzo miły klimatyczny nastrój panujący w środku oraz sympatycznych kelnerów, potrafiących zaproponować coś istotnie dobrego.

elajza
  • elajza

Smażalnia Okoń na Wilanowskiej. Często tam wpadamy na niedzielny obiad. Mają duży wybór ryb w różnej postaci, zwłaszcza zupa rybna mi smakuje. Ładny wystrój i nie trzeba długo czekać na zamówienie.

Kwoczka
  • Kwoczka

Ja rzadko jadam na mieście, za to zdarza mi się zamawiać pizzę z Maxipizzy do domu. Zawsze przyjeżdża ciepła i smaczna. Pizza jest jedną z tych potraw, z których nie umiałabym zrezygnować Zwłaszcza tak pyszna.

Dominika2
  • Dominika2

Bardzo klimatyczne i ciekawe miejsce w pięknym wnętrzu to jak dla mnie restauracja "Akademia". Fenomenalne jedzenie, począwszy od cudownych przystawek a kończąc na wspaniałym serniku. A przy tym obsługa, która dba o Gości i nie narzuca się. Polecam na biznesowe spotkanie jak i towarzyskie.

Sardynka
  • Sardynka

Bierhalle Koszyki warto odwiedzić. Odkąd otworzyli Hale na koszykach często w tej restauracji bywamy ze znajomymi. Po zakupach można odpocząć przy piwie, ale też przegryźć coś, lub jak ktoś woli najeść się do syta

cookinglover
Ale to z zakresu jakiej kuchni? Dowolnej? Polskiej? Włoskiej? Jakiejś konkretnej czy wszystko jedno? Bo jak pytasz ogólnie to mogę polecić Sushiberry. Jako pasjonat kuchni azjatyckiej/japońskiej i ogólnie sushi to jestem zakochany w ich jedzeniu Gdybym miał porównywać do innych suszarni - niewiele jest takich, gdzie da się zjeść rolki na tak dobrym poziomie, a przynajmniej jeśli mowa o Warszawie.

madziajaw
  • madziajaw

Ja polecam Bubbles na placu Piłsudskiego. Mam bardzo dobre wspomnienia z tym miejscem i sentyment, bo mój chłopak mi się tam oświadczył Jedzenie wyśmienite, trochę polskiego i trochę takich wyszukanych potraw, no każdy znajdzie coś dla siebie. Na walentynki można tam pójść, duuuży wybór szampanów i wina, więc spragniony nikt też nie wyjdzie

Warszawa - jakie restauracje polecacie?

korol
  • korol

Jak w temacie - co polecacie w stolicy? Gdzie chodzicie i co jadacie?

Odpowiedz na/ edytuj Warszawa - jakie restauracje polecacie?