Zdecydowanie restauracja Bistro Wiejska Super pyszne makarony, burgery, dobrze zrobione mięsko
Bywam tam dosyć często nawet tak raz na dwa tygodnie . Jest również menu lunchowe na konkretny tydzień
Moim ulubionym miejscem na mapie warszawskich restauracji jest Akademia na Różanej. Mają fenomenalnego kucharza, co wnoszę po serwowanych daniach. Staram się tam bywać regularnie i ich menu ma przede mną coraz mniej tajemnic. Mąż również jest zachwycony, a ostatnio byłam tam z koleżankami z pracy i także nie kryły podziwu dla ich kuchni
Ja serdecznie polecam restaurację Pańska 85. Nie tylko za pyszne jedzenie, ale również za bardzo miły klimatyczny nastrój panujący w środku oraz sympatycznych kelnerów, potrafiących zaproponować coś istotnie dobrego.
Smażalnia Okoń na Wilanowskiej. Często tam wpadamy na niedzielny obiad. Mają duży wybór ryb w różnej postaci, zwłaszcza zupa rybna mi smakuje. Ładny wystrój i nie trzeba długo czekać na zamówienie.
Ja rzadko jadam na mieście, za to zdarza mi się zamawiać pizzę z Maxipizzy do domu. Zawsze przyjeżdża ciepła i smaczna. Pizza jest jedną z tych potraw, z których nie umiałabym zrezygnować Zwłaszcza tak pyszna.
Bardzo klimatyczne i ciekawe miejsce w pięknym wnętrzu to jak dla mnie restauracja "Akademia". Fenomenalne jedzenie, począwszy od cudownych przystawek a kończąc na wspaniałym serniku. A przy tym obsługa, która dba o Gości i nie narzuca się. Polecam na biznesowe spotkanie jak i towarzyskie.
Bierhalle Koszyki warto odwiedzić. Odkąd otworzyli Hale na koszykach często w tej restauracji bywamy ze znajomymi. Po zakupach można odpocząć przy piwie, ale też przegryźć coś, lub jak ktoś woli najeść się do syta
Ale to z zakresu jakiej kuchni? Dowolnej? Polskiej? Włoskiej? Jakiejś konkretnej czy wszystko jedno? Bo jak pytasz ogólnie to mogę polecić Sushiberry. Jako pasjonat kuchni azjatyckiej/japońskiej i ogólnie sushi to jestem zakochany w ich jedzeniu Gdybym miał porównywać do innych suszarni - niewiele jest takich, gdzie da się zjeść rolki na tak dobrym poziomie, a przynajmniej jeśli mowa o Warszawie.
Ja polecam Bubbles na placu Piłsudskiego. Mam bardzo dobre wspomnienia z tym miejscem i sentyment, bo mój chłopak mi się tam oświadczył Jedzenie wyśmienite, trochę polskiego i trochę takich wyszukanych potraw, no każdy znajdzie coś dla siebie. Na walentynki można tam pójść, duuuży wybór szampanów i wina, więc spragniony nikt też nie wyjdzie
Warszawa - jakie restauracje polecacie?
Obserwuj wątekBistro Wiejska - pycha!
Ero
Bywam tam dosyć często nawet tak raz na dwa tygodnie . Jest również menu lunchowe na konkretny tydzień
Odp: Warszawa - jakie restauracje polecacie?
Janka30
Odp: Odp: Warszawa - jakie restauracje polecacie?
NisiaM
elajza
Kwoczka
Dominika2
Sardynka
cookinglover
madziajaw
Warszawa - jakie restauracje polecacie?
korol