Miód kasztanowy :
Ostatnio kupuję różne miody z serii ,, Miody świata " . Nie wiem czy znacie taki miód kasztanowy ?
Z tego co wyczytałam .
( cytuję za http://pl.wikibooks.org/wiki/Pszczelarstwo/Produkty/Miód_kasztanowy ) :
,,.... Miód kasztanowy pochodzi z nektaru i spadzi kasztanowca zwyczajnego (Aesculus hippocastanum) i kasztana jadalnego (Castanea sativa). Tradycyjnym rejonem produkcji miodu maronowego są Włochy i Francja. Niewielkie ilości są produkowane na południu Niemiec....."
,,.... Smak miodu kasztanowego z kasztanowca i kasztana jest specyficznie słodko-gorzki, a barwa intensywnie ciemnobrunatna. Podobnie jak miód akacjowy i miody spadziowe krystalizuje powoli. Miód kasztanowy ma niezwykle wysoką przewodność elektryczną wynoszącą ponad 1000 μs/cm.1)
Spożywanie miodu kasztanowego prawdopodobnie poprawia funkcjonowanie wątroby i woreczka żółciowego....."
Miód jest ciemny , lekko gorzkawy - ma fantastyczny smak .
kombu-glon morski rosnący na dużych głębokościach.Zawiera bardzo dużo minerałów wapń, jod, wit. A, B2, B12, C i jak wszystkie glony, alginian sodu.Ułatwia trawienie.Sprzedawany w postaci suszonych pasków
zmieniono 2 razy (ostatnio 02 gru 2009 06:52 przez tokijka)
Agar! Bezbarwna, żelująca substancja zrobiona z glonow morskich,agar bogaty jest w wapń i jod.Obniża poziom cholesterolu, wspomaga pracę jelit, wspomaga trawienie i oczyszczanie organizmu.Zawiera zero kalorii.
W Japonii popularne bardzo sa galaretki zrobione z agar .Galaretka taka jest bardziej trwala od zelatynowej.
Znane- nie znane :
Obserwuj wątekOdp: Znane- nie znane :
Babciagramolka
Ostatnio kupuję różne miody z serii ,, Miody świata " . Nie wiem czy znacie taki miód kasztanowy ?
Z tego co wyczytałam .
( cytuję za http://pl.wikibooks.org/wiki/Pszczelarstwo/Produkty/Miód_kasztanowy ) :
,,.... Miód kasztanowy pochodzi z nektaru i spadzi kasztanowca zwyczajnego (Aesculus hippocastanum) i kasztana jadalnego (Castanea sativa). Tradycyjnym rejonem produkcji miodu maronowego są Włochy i Francja. Niewielkie ilości są produkowane na południu Niemiec....."
,,.... Smak miodu kasztanowego z kasztanowca i kasztana jest specyficznie słodko-gorzki, a barwa intensywnie ciemnobrunatna. Podobnie jak miód akacjowy i miody spadziowe krystalizuje powoli. Miód kasztanowy ma niezwykle wysoką przewodność elektryczną wynoszącą ponad 1000 μs/cm.1)
Spożywanie miodu kasztanowego prawdopodobnie poprawia funkcjonowanie wątroby i woreczka żółciowego....."
Miód jest ciemny , lekko gorzkawy - ma fantastyczny smak .
Odp: Znane- nie znane :
luna19
Odp: Odp: Znane- nie znane :
Senqa
Chodzi o surimi
Odp: Znane- nie znane :
Mikrula
Odp: Znane- nie znane :
Odp: Znane- nie znane :
W Japonii popularne bardzo sa galaretki zrobione z agar .Galaretka taka jest bardziej trwala od zelatynowej.
Odp: Znane- nie znane :
Odp: Znane- nie znane :
malymarek
Odp: Znane- nie znane :
Odp: Znane- nie znane :