Robiłam kiedyś te ,,tuby " z macek faszerowane ( potem pokrojone w plastry ) . Mnie smakował - ale rodzina protestowała .A i eksperymentowałam z przerabianiem tych ,, tub " ( nie wiem jak to nazwać - grube kawałki macek dużej ośmiornicy ) na flaczki .I tu też mnie smakowało - rodzina podeszła ostrożnie. Odpuściłam sobie - za drogo, za duzo zachodu , za mało osób w domu chce jeść .Musi im się smak zmienić .Szkoda.
Ja pierwszy raz jadlam z zamknietymi oczami i myslalam sobie ze to co jem to ryba.Fakt u mnie tez kosztuje ale raz na jakis czas mozna zrobic cos innego zeby sie odbic od codziennosc
Robiłam kiedyś te ,,tuby " z macek faszerowane ( potem pokrojone w plastry ) . Mnie smakował - ale rodzina protestowała .A i eksperymentowałam z przerabianiem tych ,, tub " ( nie wiem jak to nazwać - grube kawałki macek dużej ośmiornicy ) na flaczki .I tu też mnie smakowało - rodzina podeszła ostrożnie. Odpuściłam sobie - za drogo, za duzo zachodu , za mało osób w domu chce jeść .Musi im się smak zmienić .Szkoda.
Salatka z osmiornicy:sok z cyrtyny,troszeczke soja sosu
Ogorek obtaczac w soli i troche odcisnac z soku.Poszatkowac w cieniutkie plasterki.Osmiornice zamarynowac w soku i sosie soja na 20 minut.Wymieszac wlozyc do lodowki.
Posypac szczypiorkiem
Jezeli chodzi o osmiornice to tylko jem gotowana.W moich przepisach mam przepis ktory jest latwy ale wychodzi danie palce lizac.
Salatka z osmiornicy:sok z cyrtyny,troszeczke soja sosu
Ogorek obtaczac w soli i troche odcisnac z soku.Poszatkowac w cieniutkie plasterki.Osmiornice zamarynowac w soku i sosie soja na 20 minut.Wymieszac wlozyc do lodowki.
Posypac szczypiorkiem
zmieniono 2 razy (ostatnio 02 gru 2009 06:48 przez tokijka)
Tak sobie pomyślałam że przydał by się taki post . Czesto używamy jakichś produktów, owoców, warzyw , przypraw których inni nie znają . Proponuję by w sytuacji gdy mamy możliwość pokazać to o co nas inni pytają wstawiac tu zdjecia , uwagi i parę słów o czymś takim .
Zaczynam zdjeciami granatów ( użyłam do surówki z kapusty pekińskiej ).Jeden mi sie ,, pałęta " jeszcze po kuchni . Okazał się trochę mało dojrzały - te najlepsze mają miąższ czerwony z domieszką lekkiego fioletu .Chyba go po prostu wycisnę .
bardzo fajnie ja zaraz wstawiam kraba,bo gdy sie takiego dostanie to ponacinac do parowca a potem w soku z cytryny lub limonki maczac i danie gotowe w piec minut. wiec tutaj przed podaniem krab
zmieniono 2 razy (ostatnio 02 gru 2009 06:47 przez tokijka)
Znane- nie znane :
Obserwuj wątekOdp: Znane- nie znane :
iwi69
Odp: Odp: Znane- nie znane :
iwi69
Ja pierwszy raz jadlam z zamknietymi oczami i myslalam sobie ze to co jem to ryba.Fakt u mnie tez kosztuje ale raz na jakis czas mozna zrobic cos innego zeby sie odbic od codziennosc
Odp: Znane- nie znane :
Babciagramolka
Odp: Odp: Odp: Znane- nie znane :
iwi69
Jezeli chodzi o osmiornice to tylko jem gotowana.W moich przepisach mam przepis ktory jest latwy ale wychodzi danie palce lizac.
Odp: Odp: Znane- nie znane :
Salatka z osmiornicy:sok z cyrtyny,troszeczke soja sosu
Ogorek obtaczac w soli i troche odcisnac z soku.Poszatkowac w cieniutkie plasterki.Osmiornice zamarynowac w soku i sosie soja na 20 minut.Wymieszac wlozyc do lodowki.
Posypac szczypiorkiem
Odp: Znane- nie znane :
iwi69
Bardzo lubie granaty.
Odp: Znane- nie znane :
iwi69
Odp: Znane- nie znane :
Sarenka
Odp: Znane- nie znane :
Babciagramolka
Mango suszone .
Tu mozna sobie na temat mango poczytać.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mango_indyjskie
Odp: Znane- nie znane :