iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Francuska tarta na szampanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Francuska tarta na szampanie

Francuska tarta na szampanie

Składniki:

Francuska tarta na szampanie

 

 

Sposób przygotowania:

Francuska tarta na szampanie
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Formę na tarte smarujemy masłem obsypujemy tarą bułkę. Rabarbar obieramy kroimy w kawałki ok 2 cm i układamy ciasno na blasze. Posypujemy cukrem kryształem i wstawiamy do piekarnika na 15min. Po tym czasie układamy na rabarbarze całe truskawki. Jajka ubijamy z cukrem pudrem dolewamy szampana i miksujemy na pianę. Pianę wlewamy na truskawki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min.

Tagi:

jajko jajka tarta