Francuskie ciasteczka z nadzieniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasteczka francuskie z nadzieniem pasztetowym z warzywami.

Francuskie ciasteczka z nadzieniem

Składniki:

Francuskie ciasteczka z nadzieniem

 

  • Gotowe ciasto francuskie.
  • 130g puszka pasztetu DROP
  • 1 mała papryka
  • natka pietruszki
  • cebula

 

Sposób przygotowania:

Francuskie ciasteczka z nadzieniem
Gotowe ciasto francuskie kroimy. Paprykę kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Smażymy chwilę na rozgrzanej patelni. Gdy lekko przestygną mieszamy z pasztetem i siekaną natką pietruszki. Gotowe nadzienie wykładamy na ciasto francuskie. przykrywamy ciastem i lekko zagniatamy widelcem. Pieczemy ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st.C.

Tagi:

ciasto pasztet